Viasona té indexats 4.336 grups, 10.748 àlbums i 82.557 cançons

Es publica 'Inventari. La música folk als Països Catalans, del franquisme al Tradicionàrius', un recull del periodista Ferran Riera

El llibre repassa la història contemporània de la música tradicional catalana i es presentarà el pròxim 14 de novembre al Centre Artesà Tradicionàrius

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Llibres

Redacció

L’editorial Pagès Editors ha publicat Inventari. La música folk als Països Catalans, del franquisme al Tradicionàrius, un llibre del periodista Ferran Riera que repassa la història contemporània de la música tradicional catalana.

El pròxim 14 de novembre a les 19.30 al Bar del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Gràcia tindrà lloc la presentació de la publicació amb la intervenció de l’etnomusicòleg i director del Museu de Música de Barcelona Jaume Ayats, el mestre, antropòleg i director del Museu d’Etnologia de Barcelona Pep Fornés, l’editora Eulàlia Pagès i el mateix autor. L’acte serà presentat pel músic i director del CAT, Jordi Fàbregas.

Amb aquest inventari, Riera presenta un estudi sobre aquelles persones que, arreu dels Països Catalans, han treballat i treballen per la recuperació i la divulgació de la música tradicional, en ple franquisme i durant els primers anys de la transició democràtica.

El recull de Ferran Riera, que ha dedicat bona part de la seva trajectòria professional a la divulgació de la música d'arrel, mostra com persones de diverses edats i procedències que, llevat d’algunes excepcions, no es coneixien entre elles, amb una formació majoritàriament autodidacta, mogudes per un voluntarisme vocacional i sense cap suport institucional, són les autèntiques responsables de la recuperació i la divulgació de la música, la cançó, la dansa i els instruments tradicionals arreu dels Països Catalans des de mitjans dels anys 60.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.