Viasona té indexats 4.382 grups, 10.777 àlbums i 82.769 cançons

Nens i nenes menorquins canten rap en català

La Plataforma per la Llengua impulsa un projecte pilot a Maó per normalitzar l'ús del català a través de la música

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Llengua

Redacció

La Plataforma per la Llengua, amb el suport del Consell Insular de Menorca i la col·laboració d’instituts de Maó, impulsa un projecte pilot consistent en 18 tallers de rap en català, el primer dels quals va tenir lloc a l'Institut Pasqual Calbó i Caldés de Maó el passat 18 de setembre.

L'objectiu és acostar el menorquí a la gent jove i fer que la percebin com una llengua d’oci, creativa i de lleure i que tant alumnes com mestres descobreixin la faceta lúdica i creativa de la llengua catalana. El rap és un gènere musical on la lletra té un pes molt important i mitjançant el text improvisat es busca rompre tòpics, estereotips i prejudicis lingüístics sobre el català. A més, permet acostar-se a la llengua d'una manera dinàmica i educativa, no tan acadèmica com a la que estan acostumats.

Els tallers estan dirigits pel músic ciutadellenc Lluís Juaneda, membre del conegut grup menorquí Orgànic. En cada sessió, de 50 minuts, el raper presenta l’estil de música urbana que és el rap i demana als alumnes que creïn la seva cançó a partir d'una base musical. Amb aquesta tasca es poden ressaltar valors com el treball en equip, l’esforç comú i els vincles que es creïn entre ells dins del marc de la llengua catalana.

La directora de la Plataforma per la Llengua, Neus Mestres, ha assegurat que aquest projecte pilot “donarà bons resultats per al futur de la llengua perquè quedarà clar que el menorquí serveix per a totes les persones, de totes les edats i en qualsevol circumstància”. Mestres ha destacat que els tallers “són una eina d’oci, creativa, de lleure i de comunicació entre el jovent. Així es poden ressaltar valors com el treball en equip, l’esforç comú i els vincles que es creïn entre ells dins el marc de la llengua catalana”.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.