Viasona té indexats 4.333 grups, 10.745 àlbums i 82.530 cançons

Rosalía, Jordi Savall, la Balkan Paradise Orchestra i el Taller de Músics, entre els guanyadors dels Premis Alícia

El teatre l'Atlàntida de Vic acull la primera entrega d'uns guardons que volen "posar en valor la música com a art"

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Premis i concursos

Redacció, ACN

Rosalía, Jordi Savall, la Balkan Paradise Orchestra, el centre Xamfrà, el Quartet Casals, Benet Casablancas i Rafael Argullol, el Taller de Músics i el Grup Enderrock han estat alguns dels guanyadors en la primera edició dels Premis Alícia. Els premis estan impulsats per l'Acadèmia Catalana de la Música i, com ha explicat el seu gerent, Manel Montañés, volen "posar en valor de manera transversal, sense distincions de gènere ni etiquetes estilístiques, la música com a art". L'Atlàntida de Vic ha estat l'escenari de la primera gala d'entrega dels Alícia, durant la qual s'han donat fins a onze premis a diferents professionals i entitats del sector de la música d'un total de quaranta finalistes escollits pels acadèmics.

A continuació el llistat de premis atorgats:

Premi Autoria - Benet Casablancas i Rafael Argullol per l'òpera L'enigma di Lea.

Premi Interpretació - Quartet Casals

Premi Interdisciplina - Je suis narcissiste, una producció d'Òpera de Butxaca i Nova Creació, Teatre Lliure, Teatro Español i Teatro Real, amb Música de Raquel García Tomás.

Premi Talent Emergent - Balkan Paradise Orchestra

Premi Producció Discogràfica - El Mal Querer de Rosalía, produït per Columbia Records.

Premi en l'àmbit de Directe - Rutes de l'Esclavatge de Jordi Savall

Premi al Projecte Social - Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval

Premi Projecte Educatiu - El Taller de Músics

Premi al Periodisme Musical - Grup Enderrock

Premi a la Internacionalització - Rosalía

A banda d'aquests, la Junta Directiva de l'Acadèmia Catalana de Música ha decidit donar el Premi a la Trajectòria a Jordi Savall "per la seva excel·lència creativa, interpretativa i professional, així com pel seu ampli reconeixement internacional i desenvolupament d'una gran tasca pedagògica i social".

El gerent ha destacat que tant els finalistes com els premiats han estat escollits pels acadèmics, tan individuals com les entitats, i que representen unes 90.000 persones relacionades amb la música arreu de Catalunya. Els guanyadors han rebut un guardó creat per la il·lustradora i escultora Carme Solé Vendrell, reconeguda amb la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de Cultura, entre d'altre.

El fet que l'entrega de premis hagi coincidit amb el cap de setmana del Mercat de Música Viva de Vic és el resultat d'una "col·laboració puntual" i encara no està decidit on es faran les següents gales. El que sí que és probable és que aquesta es traslladi de l'octubre al juny, per celebrar-se entorn del 21, Dia Mundial de la Música. "Com una festa d'inici perquè després venen tots els festivals d'estiu", ha apuntat Montañés.

La gala ha comptat amb la participació del president de la Generalitat, Quim Torra, així com altres autoritats de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Vic.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Artistes i grups relacionats