Viasona té indexats 4.333 grups, 10.745 àlbums i 82.530 cançons

"La millor edició" de l'Acústica supera "de llarg" els 100.000 espectadors

Dels 40 espectacles programats al festival, 37 eren d'artistes catalans

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Festivals i cicles

Redacció, ACN

La 18a edició del festival Acústica ha tancat superant les expectatives de l'organització. Aquest any s'han superat "de llarg" els 100.000 espectadors en la que ha estat l'any on més gent s'ha congregat. Els concerts de La Pegatina de dijous 29, el d'Oques Grasses divendres 30 i el de Fangoria dissabte 31 d'agost han estat els més multitudinaris. "Ho anem dient, però la realitat és que anem creixent cada any des de fa quatre o cinc, quan sembla que no pot venir més gent", ha explicat el director del festival, Xavi Pascual. Des de l'organització també destaquen el fet que s'ha aconseguit posicionar els artistes catalans al nivell dels estatals. "Són vasos comunicants. Mentre la indústria musical en català funcioni, el festival seguirà la seva bona línia", ha afirmat Pascual.

En aquest sentit, el director ha volgut posar èmfasi en el fet que a l'Acústica d'aquest any s'han pogut veure 37 espectacles d'artistes catalans dels 40 programats. "Com a relat de país és molt important que els artistes catalans portin aquesta gentada en el que ja és el tercer festival en nombre de convocatòria", ha explicat Pascual. L'últim dia del festival, el diumenge 1 de setembre, s'ha dedicat als més petits amb la programació de l'Acustiqueta. Heavy per Xics ha estrenat l'escenari principal de la Rambla Nova.

L'organització també ha volgut posar en relleu la bona acollida que han tingut algunes iniciatives com una barberia al carrer, a més dels Food Trucks que han omplert cada dia. En aquest sentit, Pascual explica que totes les novetats que apareixen cada any "estan molt pensades". "Nosaltres recorrem aquests carrers, els trepitgem i sabem si encaixarà o no", ha assenyalat.

Un dels principals motius d'orgull de Pascual és el fet que l'Acústica "no nota el desgast" de les edicions i que segueixi creixent. "Aquest any ens havíem fixat arribar als 100.000 i ho hem superat amb escreix. Per tal de seguir creixent, Pascual aposta perquè el festival segueixi oferint coses noves i així el visitant tingui la sensació que "li han quedat coses per fer" durant els quatre dies que dura.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Artistes i grups relacionats