Viasona té indexats 4.339 grups, 10.760 àlbums i 82.605 cançons

Com sonarà La Mercè 2019?

El Festival BAM, el BAM Cultura Viva i Mercè Música programen més de 100 concerts repartits en els diferents escenaris de la ciutat

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Festivals i cicles

Redacció, ACN

El Festival BAM, el BAM Cultura Viva i Mercè Música, que se celebra del 20 al 24 de setembre en el marc de les festes de la Mercè, programa un centenar de grups amb Beirut com a ciutat convidada.

Els noms destacats del BAM són el suec Jay Jay Johanson i els anglesos The Wedding Present, als quals acompanyaran grups emergents com Nadia Rose, Malikah o Conan Osiris.

Pel que fa Mercè Música, destaca Oumou Sangaré, Chicuelo i Gay Su Akyol. Dos dels grans concerts de Mercè Música seran el comiat de Pascal Comelade dels escenaris amb amics a l’avinguda de la Catedral i l’espectacle dels 50 anys del disc Diòptria de Pau Riba al Moll de la Fusta.

L’escenari 'Mediterràniament' de la platja del Bogatell compta amb els dos grans grups de pop electrònic de Barcelona, La Casa Azul i Dorian, i les actuacions de Oques Grasses, La Pegatina, Joan Dausà i The Gramophone Allstars Big Band, amb Judit Neddermann i les germanes Sey davant.

Dani Granados, director del programa Cultura Viva, ha destacat que la proposta musical del festival BAM, el BAM Cultura Viva i Mercè Música representa la descoberta que té a veure amb l'accés a uns continguts "rics i diversos" des d'una perspectiva de festival públic. Granados també ha remarcat la idea de la participació en unes festes de la ciutat.

Un centenar de grups procedents de setze països ompliran 11 espais en el marc dels concerts de La Mercè: Plaça dels Àngels, Plaça Joan Coromines, Avinguda de la Catedral, Moll de la Fusta (que comptarà amb programació compartida de BAM i Mercè Música), Platja del Bogatell, Fabra i Coats, Antiga Fàbrica Estrella DAMM, Plaça Reial, Parc Central de Nou Barris, Avinguda Maria Cristina i Plaça del Rei.

Com a les darreres edicions, ha explicat Granados, hi ha una important presència de dones dalt dels escenaris. Del total de grups programats amb líder, un 68% estan encapçalats per dones. Pel que fa als grups sense líder, un 49% tenen presència de dones i un 4%, estan formats integra- ment per dones.

La programació de les ràdios catalanes:

Les ràdios catalanes també programaran a l'escenari de l'avinguda Maria Cristina acollirà divendres 20 la programació de Cadena 100 amb Edurne i Carlos Baute, entre d'altres; el dissabte, serà el torn d'Europa FM amb Suu, Lildami, Carlos Sadness, Elefantes i Arnau Griso; diumenge, RAC105 programarà Sense Sal, Miki Nuñez, Gertrudis i un DJ; i ELS40 ha programat pel dia següent, Chloe Phillips, Porto Bello, Nil Moliner, Els Catarres, Doctor Prats i Buhos.

Pel que fa l'escenari del Parc Central de Nou Barris, ho hauran les actuacions de la Banda Municipal de Barcelona, l’Orquestra i Cor del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, el projecte VOZES i l’Orquestra Simfònica del Vallès amb els Brodas Bros.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.