Viasona té indexats 4.382 grups, 10.777 àlbums i 82.769 cançons

L'Acadèmia Catalana de la Música critica la manca de "sensibilitat" de Fira de Barcelona per canviar de data el Sónar

L'entitat lamenta, també, que la "inhibició" de les institucions en el conflicte dels 'riggers' ha posat "en perill" el festival

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Sectorial

ACN

L'Acadèmia Catalana de la Música ha criticat la manca de "sensibilitat" cap a la cultura i la música que ha demostrat Fira de Barcelona pel fet d'haver canviat de data el Sónar de manera "incomprensible". L'entitat creu que aquest any passarà a la història del festival com "un dels més desafortunats" a causa d'aquest canvi i ha lamentat que es prengués de forma "unilateral i innegociable" per interessos "estrictament comercials". Uns interessos que "van passar per sobre" de les conseqüències que pogués tenir "tant per a la contractació d'artistes com per a l'assistència de públic". L'Acadèmia alerta que un esdeveniment cultural "d'aquesta magnitud" hauria de "tenir garantit a uns quants anys vista" la disponibilitat de l'espai.
A banda, l'Acadèmia també ha criticat la "inhibició" de les institucions en el conflicte dels 'riggers'. Una reivindicació de caràcter laboral "legítima" però "totalment aliena" al Sónar, malgrat que n'ha resultat "part afectada".

Segons l'entitat, la manca d'un posicionament "clar" de l'Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat, membres del Consell General de Fira de Barcelona, ha "posat en perill" la celebració del festival i "ha afectat de forma rellevant" la venda d'entrades.

Aquest "silenci institucional", ha afegit l'Acadèmia Catalana de la Música, no ha beneficiat ni als 'riggers', ni a la plantilla de Sónar ni als centenars de treballadors i empreses contractades per a l'esdeveniment.

Tot plegat un "despropòsit institucional" que, a parer de l'entitat, no deixa de "reflectir la minsa importància" que les administracions donen "a la cultura i en especial a la música". És "altament preocupant aquesta falta d'empatia" amb un esdeveniment de "gran importància i rellevància internacional, econòmica i social" per a Barcelona.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.