Viasona té indexats 4.382 grups, 10.777 àlbums i 82.769 cançons

L’Associació de Promotors Musicals (APM) celebra la decisió de Google de suspendre els anuncis de l’empresa de reventa d’entrades Viagogo

El web de la companyia ha estat denunciat reiterades vegades per associats i promotors perjudicats per la seva activitat fraudulenta

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Sectorial

Redacció

L’Associació de Promotors Musicals d’àmbit estatal (APM) ha pressionat durant dos anys al motor de cerca Google per tal de que apliqués la mesura de suspendre els anuncis de l’empresa de revenda d’entrades de concerts Viagogo i ara celebra la suspensió d'aquests al principal buscador a la xarxa del món.

Aquesta empresa amb activitat internacional que ha estat àmpliament denunciada per diversos afectats, entre els quals els mateixos promotors de concert i artistes, emprava el posicionament web mitjançant el pagament a Google Ads, com a primera arma comercial de la pàgina.

El president de l’APM Albert Salmerón veu aquesta mesura “com un pas importantíssim” ja que des de l'associació portaven més de dos anys demanant a Google España que apliqués aquesta mesura.

Segons afirma el vicepresident de l’APM i president executiu de The Project, Tito Ramoneda “els espectadors deixaran de ser enganyats i podran comprar les entrades al preu oficial”. A més, afegeix que “artistes i empreses promotores que fins ara denunciaven aquesta activitat per fi deixaran de ser víctimes d’aquesta estafa descarada”, que ha arribat a vendre entrades inclús abans de que sortissin oficialment a la venda.

El darrer any diversos parlamentaris del Regne Unit van instar a Google per carta oberta a que deixés d’acceptar diners de Viagogo. Aleshores la CMA (Competition and Market Authority) va obrir accions legals contra la plataforma assegurant que vulnerava les lleis de protecció dels consumidors. Després de comprovar que les pràctiques fraudulentes de Viagogo no han canviat i que inclouen informacions incompletes, preus desorbitats i manca de seguretat en la validessa dels tiquets, Google ha decidit respondre excloent definitivament aquest portal de la seva llista d’anunciants.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.