Viasona té indexats 4.233 grups, 10.487 àlbums i 80.643 cançons

Sortegem cinc entrades dobles per la vetllada occitano-arpitana que oferirà el grup Blu L'azard al Centre Artesà Tradicionàrius

El pròxim 21 de juny es clourà el Primavera Folk d’enguany amb una nit de concert i ball organitzada pel propi CAT i el Cercle d’Agermanament Occitano-Català

Blu l\'azard
Blu l\'azard

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Sortejos

Redacció

El pròxim 21 de juny a partir de les 22 hores el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) i el Cercle d'Agermanament Occitano-Català (CAOC) organitzen una nit de concert i ball occitano-arpitana en el marc del Primavera Folk d’enguany amb el grup Blu l'Azard, un projecte artístic nascut l'any 2013 per a la difusió de les llengües minoritàries del Piemont i la seva cultura.

El nom de Blu l'Azard respon a un joc de paraules entre l'occità, l'arpità i el francès i es pot traduir com el color blau vistós d'un llangardaix, la melancolia del destí, la possibilitat de l'atzar o d'un destí poètic. El grup és caracteritza per la recerca, tradició, composició i la improvisació amb que vehicula les tradicions pròpies i la seva llengua gràcies a la relació directa i familiar amb tradicions de dansa, música i cants del Piemont.

Es tracta d’un dels grups amb més projecció del territori occità i en aquesta ocasió estrenen l'espectacle 'Bal Poètic', una proposta de poesia, llenguatge, ritmes i balls tradicionals nascut amb la intenció de transmetre les llengües minoritàries presents a l'àrea d'influència del territori piemontès: l'occità, l'arpità i el francès. Abans del concert, els membres de Blu l'Azard  oferiran una xerrada al bar del el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) amb el títol: "Occità i arpità: llengües que travessen fronteres".

El grup també treballa el cant polifònic tradicional dels Alps oferint tallers de dansa i stages i en la seva trajectòria destaquen el projecte 'Mirador' que tracta sobre el concepte de bellesa i fa referències a totes les terres de l’estat italià; o Bal poètic(Santanna Records, 2018) que combina la poesia, el llenguatge i la dansa.

Des de Viasona i Trobasons us oferim 5 entrades dobles pel concert del proper 21 de juny al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT). Per participar només heu de seguir el compte d'Instagram i/o Twitter de Viasona o Trobasons, fer un  retweet en el cas del Twitter i un like al post d'Instagram i mencionar al amic/ga amb qui hi aniríeu. Hi ha temps fins al dijous 20 de juny a les 20h del vespre.
Molta sort a tots/es!

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.