Viasona té indexats 4.336 grups, 10.748 àlbums i 82.557 cançons

Viasona incorpora una agenda de concerts

L'eina se suma a l'apartat d'enciclopèdia i el d'actualitat, oferint així una imatge completa del panorama musical català

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Corporatiu

Viasona vol seguir creixent i ara ho fa estrenant un nou apartat: l’Agenda de Concerts. En vista que no existia un espai virtual que aglutinés de manera clara i estructurada, Viasona ha decidit fer un pas endavant i oferir el llistat de concerts definitiu dels Països Catalans, que presenti les dades de manera ordenada i funcional.

Amb la incorporació d’aquesta eina es col·loca la tercera pota sobre la qual s’aguanta tota la informació que s’ofereix de cada artista indexat al portal: per una banda, la informació enciclopèdica, que recull tots aquells àlbums, cançons i lletres dels artistes que formen part de Viasona; per l’altra, aquests artistes es vinculen a les notícies d’actualitat publicades a l’apartat de revista; i, a partir d’ara, l’usuari trobarà també, el llistat de concerts que aquests artistes oferiran.

Com és sabut, Viasona és el gran projecte lingüístic de la xarxa que recopila i ordena en un mateix espai músics i bandes que tinguin el gruix de la seva producció en català. En el cas de l’agenda, però, s’ha volgut ampliar aquest horitzó i també hi seran inclosos els actes i/o concerts d’altres formacions catalanes que no estiguin incorporades a Viasona.

Els usuaris de Viasona poden trobar en cada acte de l’agenda diferent informació útil com el nom del festival o concert (si escau) acompanyat del web oficial (en el cas que n’hi hagi) i la imatge del cartell, el nom de l’artista o els artistes que hi participaran, la data de l’esdeveniment, el lloc (sala, espai, recinte...) amb geolocalització i la possibilitat de comprar les entrades. També es facilita l’accés a les fitxes enciclopèdiques dels grups participants en el concert.

L’agenda disposa d’un cercador dividit per camps que permet cercar els concerts segons diferents criteris: per grup, per data, per municipi o per comarca. Aquesta diversificació de la cerca cobreix les diferents necessitats possibles dels consultors, que poden prioritzar quina dada els hi és més útil a l’hora d’escollir concert. Des de la pàgina que cada grup o artista té a Viasona també es podrà veure tots els concerts que tenen previstos.

A més, l’agenda de Viasona facilita eines per tal que els usuaris que vulguin, pugui integrar un giny amb el contingut de l’agenda al seu web. D’aquesta manera, l’usuari podrà triar si mostra tots els concerts, o només els d’un grup, d’un poble o d’una comarca en concret. Aquesta idea pretén crear una sinergia i augmentar la xarxa de webs que treballin amb Viasona per convertir l’agenda en una eina realment útil i així augmentar el potencial d’impactes per cada concert introduït.

Per últim, el web disposarà d’un formulari per tal que els usuaris puguin enviar concerts que encara no costin a la nostra agenda per tal de poder-los afegir i fer així, entre tots, l’agenda de concerts més completa.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.