Viasona té indexats 4.340 grups, 10.765 àlbums i 82.616 cançons

Barcelona aprova una mesura per protegir els 'Espais de Cultura Viva'

La nova regulació reconeix els espais culturals independents i garanteix la convivència entre música i vida veïnal

Daniel Granados
Daniel Granados / mesura_espais_cultura_viva_maig_2019

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Sectorial

Redacció

El passat divendres 3 de maig l’Ajuntament de Barcelona va aprovar una mesura de govern sobre els anomenats 'Espais de Cultura Viva', que reivindica, protegeix i potencia la funció social de desenes de locals de la ciutat de Barcelona. La normativa es va aprovar al darrer plenari de legislatura i tots els grups municipals es van posicionar a favor d’una llei que blinda espais fonamentals per cohesionar el teixit social, potenciar la cultura de proximitat i la creació de base.

La categoria d’'Espais de Cultura Viva', inèdita a la resta de l’estat, s’ha creat amb l’objectiu de protegir locals amb un aforament màxim de 150 persones i assegurar que programin un mínim de 40 actuacions a l’any. Alhora, protegeix espais que aposten per les arts escèniques i manifestacions de cultura popular. A aquesta mesura si podran acollir espais com bars, restaurants, galeries d’art, llibreries, cinemes, teatres i d’altres espais de difusió cultural que ja existeixin o de nova creació, es a dir, que no només incumbeix als locals de música.

Després de diverses dècades amb un marc legislatiu obsolet, que ha provocat la desaparició de locals emblemàtics de la ciutat, amb aquesta mesura més flexible els diversos locals –en funció de les seves condicions d’insonorització- podran programar música amplificada, acústica o semiamplificada. Això sí, els concerts que es realitzin hauran d’acabar a les 23 hores, per garantir la convivència veïnal.

D’altra banda, els locals que entrin en la categoria d’Espais de Cultura Viva podran ampliar l’aforament durant el concert, ja que anteriorment un local amb capacitat de 100 persones només podia deixar entrar a 35 persones, amb el risc de ser multats o clausurats per incompliment d’aquest requisit. A més, els locals sense llicència de bar podran disposar d’una barra durant les actuacions, sempre que no superi el 35% de local, per contribuir a la subsistència econòmica tant de músics com de propietaris dels diferents locals.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.