Viasona té indexats 4.336 grups, 10.748 àlbums i 82.557 cançons

Arriba una nova edició del Record Store Day amb la participació de 22 botigues de discos catalanes

Botigues amb dècades de trajectòria i d’altres més recents oferiran dissabte 13 d’abril reedicions, discos inèdits i novetats amb edicions limitades

/ Record_Store_day_2017

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Discos, EP's i senzills

Joan Bernà

Aquest dissabte 13 d’abril se celebra el Record Store Day  amb la participació de 22 botigues de discos d’arreu de Catalunya. Aquest és el dia que s’ha institucionalitzat a nivell mundial per part deles tendes de música independent tant nacionals com internacionals per fer-se valer enfront les grans corporacions i la venda de música online. Un any més, i ja en van 12, botigues d’arreu de l’estat oferiran reedicions, discos inèdits i novetats amb edicions limitades i tot i que podran decidir a quin preu les venen, no rebran el material fins a poques hores abans de la jornada per no especular amb els productes.

Entre les novetats d’enguany destaquen edicions limitades com 300 còpies dels temes conjunts de Zoo i Homes LlúdrigaEsbarzers remix’ i ‘Steak Tartar’  (Ponent Roots i Grans Records, 2019),  500 còpies de ‘Pagesos satànics(Rat produccions i Grans Records, 2019) de Siroll!, així com el retorn d’Skatalà amb  la reedició de  500 còpies del disc  Un de nou(BCore, 2019).

A nivell català destaca la participació de botigues amb dècades d’història com Disco100, que acull més de 117.000 referències en estoc de qualsevol estil de música i enguany celebra 40 anys al barri barceloní de Gràciaamb actuacions en directe a la botiga. També passa la quarantena  Surco Barcelona, inaugurada al març de 1974 com un negoci familiar que s’ha consolidat com una alternativa en la venda de música ipel·lícules de cinema. Al Record Store Day  d’aquest dissabte també hi participen botigues que van aixecar la persiana l’any 1992 com la vigatana Martulina Divina amb novetatsi un fons de catàleg de totsels estils i formats i Wah Wah Discos  de Barcelona, botiga de referència tant aCatalunya com a l’estrangerper les seves seccions especialitzades que abarquen un gran nombre d’estils: des de jazz i blues a soul i funk, passant pel folk, la psicodèlia iel progressiu al garage i rock'n'roll. Tampoc faltarà a la cita la barcelonina  Daily Records, que des d’octubre de 1994està especialitzada en vinils de punk, hardcore, sons jamaicans, soul i tot tipus de rock’n’roll passati present.

Des de Terrassa també hi participarà HdS Collectors, una botiga amb més de 15 anys d’experiència dedicats al col·leccionisme, que segueix online des de 2003 i va obrir les portesamb local propi l’any 2014. Des de Cornellà de Llobregat i després de 10 anys treballant de cara al públic, també s’hi suma Rocknellà, una botiga especialitzada en material de col·leccionismeja siguin vinils, compactes o qualsevol tipus de format o raresa.

També destaquen altres botigues amb anys d’experiència i de comarques tarragonines, com Shiva Music, oberta al 2002 en ple centre de Tarragona i centrada en la música dels 60 i 70, especialment la psicodèlia però també altres estils com el rock o el soul. Des de Reus no faltarà a la cita H-Records, que va néixer com a segell discogfic la primavera de 2002 editant més de 50 discos en només 5 anys i apostant per les edicions en vinil i les bandes emergents. Tot i que va congelar l’activitat uns anys, al 2012 va emergir de nou com a New H-Records  i al setembre de 2015 el segell va obrir una tenda al públicespecialitzada en vinil, tot i que també en discos compactes que abarquen tots els estils.

Des de comarques gironines hi participaran botigues realment històriques com Discos Quimde Figueres, especialitzada en vinils, blues i rock sureny i  Moby Disk Records  de Girona que pot presumir de 25 anys de trajectòria a la Rambla de la Llibertat gironina amb un catàleg especialitzat en música indie i pop, a banda de llibres relacionats amb música. Aquestes dues botigues que s'afegeixen al Record Store Day sobreviuen juntament amb Discos Homs  de  Palamós a la recent desaparició de la botiga Sol Negre de Sant Feliu de Guíxols o de Discos Coll de Girona, que va obrir portes al 1966.

L'única representant de comarques lleidatanes serà la botiga Grans Records  de Lleida capital, on en els darrers 5 anys han estat sense cap botiga estable on poder comprar vinils. Aquesta nova botiga està centrada únicament en el format vinil, amb alguns exemplars en format digital per recolzar l’escena de músics locals i les petites discogràfiques d’àmbit català. A més té la particularitat d’oferir un servei de bar als seus clients.

Aquestes són les principals botigues que hem destacat per la seva trajectòria, però també seran protagonistes d’aquesta iniciativa del Record Store Day que tindrà lloc aquest 13 d’abril altres establiments de música com la  TopDisc de Tortosa i d’altres botigues barcelonines com Decibel Discos, Discos Paradiso, Discos Revólver, El Genio Equivocado o Jazz Messengers, la vilanovina Pere Oriol Records o la Riff Raff de l’Hospitalet de Llobregat i Rhythm Control, Ultra-Local Records  Vinilarium de la capital catalana.

 

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Artistes i grups relacionats