Viasona té indexats 4.333 grups, 10.745 àlbums i 82.530 cançons

Neix la Plataforma Estatal per la Música per combatre la precarietat laboral

El sector musical es conjura per aconseguir canvis legislatius que assegurin un marc laboral i fiscal comparable al d’altres països de la Unió Europea i que els garanteixi estabilitat i seguretat jurídica

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Sectorial

Redacció

Prop de 8.000 músics, 258 sales de concerts, 71 festivals, 342 empreses de management i representants, 71 promotores musicals i 600 empreses del gremi de les discoteques i sales de festa han posat en marxa la Plataforma Estatal per la Música (PLAM) amb l’objectiu principal de lluitar contra la precarietat laboral i la inseguretat jurídica del sector.

L'objectiu principal del projecte és millorar l’actual marc legislatiu per a que sigui comparable al d’altres països de la Unió Europea i que s'adeqüi a les actuals necessitats del sector musical, per tal de donar resposta a les diferents situacions en què es desenvolupen les contractacions d’artistes, i assegurar que els treballadors del sector estiguin protegits en tot moment.

La Plataforma vol que es garanteixi l’estabilitat i seguretat jurídica, tant en el sector privat com en el públic, a més d’aconseguir la plena compatibilitat de les pensions amb els rendiments d’autor i altres relacionats. A més, demana que la nova legislació tingui en compte la intermitència, l’especificitat i les compatibilitats de la professió.

L'oportunitat per aconseguir aquests canvis legislatius va arribar quan l'any passat el Congrés va aprovar per unanimitat l'informe per a l'elaboració de l'Estatut de l'Artista, que finalment serà tramitat com a projecte de llei. És aquí on vol incidir la Plataforma Estatal per la Música (PLAM), aportant un redactat per deixar clares les seves propostes a l'espera que sigui considerat o esmenat pel govern que hi hagi a la Moncloa al juny. El passat desembre l'actual govern espanyol es va comprometre a substituir en un termini de sis mesos el reial decret que regula la contractació d’artistes, que data de 1985.

A més de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya(ASACC) i l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya(AMJM) també formen part de l’entitat l’Associació de Músics de Tarragona (AMT), l’Associació Professional de Músics de Catalunya (MUSICAT), la Societat de Blues de Barcelona (SBB), l’Acadèmia Catalana de la Música i l’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC).

A banda de músics, entitats i empreses, la PLAM compta amb el suport i la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona, l’Institut Català de les Empreses Culturals, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, i l’Institut Valencià de Cultura.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.