Viasona té indexats 4.340 grups, 10.765 àlbums i 82.613 cançons

El TERMCAT publica el Vocabulari de la música en línia, un diccionari elaborat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

Aquesta publicació té l’objectiu fonamental de difondre la forma valenciana d’una àmplia selecció de termes usats en l’àmbit musical

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Llengua

Redacció

El TERMCAT publica avui en línia el Vocabulari de la música, un diccionari elaborat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

L'eina forma part dels diccionaris allotjats a la pàgina de la col·lecció Diccionaris en Línia del web del TERMCAT i ara mateix consta de 2.144 termes amb equivalents en castellà, francès i anglès i les respectives definicions.

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua va publicar la primera edició d'aquesta obra l'any 2013 amb l’objectiu fonamental de difondre la forma valenciana d’una àmplia selecció de termes usats en l’àmbit musical i, a més, de donar-ne una definició senzilla i intel·ligible, a fi que el vocabulari també resultés accessible a l’usuari principiant en la matèria. El passat any 2018 en va fer una segona edició corregida.

De cara a orientar la consulta de l’usuari d’aquesta edició en línia, s’hi han afegit algunes denominacions establertes per l’Institut d’Estudis Catalans, respectant la variació dialectal original. I en el cas de les formes valencianes no reconegudes com a normatives pel diccionari de l’Institut, s'hi ha posat la marca (valencià), que indica que són pròpies d'aquest àmbit de la llengua catalana.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.