Viasona té indexats 4.340 grups, 10.765 àlbums i 82.616 cançons

Els PulpoPop publiquen un doble disc per aprendre català de manera diferent

El nou treball amb 21 cançons s’acompanya d’un recurs educatiu online i es presentarà en una exposició

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Discos, EP's i senzills, Llengua

Després de 10 anys de carrera els gironins PulpoPop presenten Unamentlentaeminentaalimentalen (Discmedi, 2019), un nou doble disc que permet aprendre català de manera didàctica i divertida mitjançant jocs de llengua.

Es tracta d’una obra conceptual i narrativa gravada per dos músics i amb dos intruments: veu de Gola o Edgar Massegú (Pulpo) i guitarra clàssica d’Urpa o Marcel Torres (Pop) que conté 21 cançons, la majoria de nova creació i dues cançons de la primera època del grup recuperades per l’ocasió com "Pluja de diamants" o "Qui m’ha robat la Menta?", que mai abans havíen estat gravades i ara veuen la llum.

El doble disc es complementa amb un recurs educatiu consultable a aquesta web que amaga el mateix títol del disc, ideat per aprendre català tot jugant amb les cançons. Amb cançons com "La Verema" s’aprenen les varietats de raïm de la DO Catalunya, a "U d’Oc", que narra els fets de l’U d’octubre, s’aprenen pronoms febles i frases fetes, a "Babauveuvibodevallsiviubé" els numerals a través del món casteller, a "La vida d’una fulla" els dialectes del català i, a "l’Ós Bru", un pot apendre a respectar l’entorn de la fauna més salvatge de Catalunya.

El recurs, ha estat revisat pel Consell per la Normalització lingüística de Girona, ha rebut l’assessorament de l’Àrea de català de l’Escola Oficial d'Idiomes de Girona. Per altra banda, la Plataforma per la Llengua contribuirà en la difusió del projecte en l’àmbit educatiu. Al maig està prevista una exposició pública del projecte davant de moltes i molts educadors de català del país, amb la voluntat de que apareguin més iniciatives educatives d’aquest tipus.

En paral·lel, PulpoPop també ha presentat la pel·lícula Katartist que ells mateixos protagonitzen i de la qual n’han fet la banda sonora original.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Artistes i grups relacionats