Viasona té indexats 4.336 grups, 10.748 àlbums i 82.557 cançons

L'Editorial Mediterrània publica el llibre 'Cants populars de la Cerdanya i el Rosselló', un treball d'etnologia musical del poeta Jordi Pere Cerdà

Es tracta d'un recull de materials enregistrats des dels anys 40 i s'acompanya de dos discos amb interpretacions del propi autor

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Llibres

Redacció

L’editorial Mediterrània ha publicat el llibre ‘Cants populars de la Cerdanya i el Rosselló’, que aplega un centenar de cançons que el poeta Jordi Pere Cerdà va anar aplegant de boca de pastors, cantaires i gent de muntanya a les zones de la Cerdanya, Conflent, Vallespir i Rosselló. Es tracta d’un treball que Cerdà va realitzar des de 1945 al llarg de 40 anys, durant els quals va anar enregistrant les peces amb un magnetòfon.

Aquesta edició inclou els estudis que l’autor va arxivar i analitzar d’aquest material, la transcripció de les seves lletres i dos CD amb 47 temes que acompanyen el volum, amb la interpretació cantada que ell mateix en va enregistrar. L’afinada sensibilitat del poeta que va ser Cerdà s’afegeix, en el resultat final, al valor de la preservació d’un patrimoni literari, musical, lingüístic i humà arrelat a la història del nostre país.

Aquest treball d’etnologia musical ha estat recollit per l'editorial barcelonina Mediterrània, que s'ha fet càrrec de l'edició del llibre, amb la col·laboració de Jordi Julià i Pere Ballart, professors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.