Viasona té indexats 4.336 grups, 10.748 àlbums i 82.557 cançons

“En aquest moment l’escena skatalítica catalana és una de les més potents d’Europa”

Dr. Calypso es retira dels escenaris després de 30 anys de carrera i es despediran amb dos concerts únics i fainals a la Sala Apolo de Barcelona

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Qüestionari Absurd

Maria Fuster

Dr. Calypso plega veles. Així, sense anestèsia, ho anunciaven fa pocs mesos. Després de 30 anys de sobre els escenaris fent ballar a mitja Catalunya i part de l'estranger, els introductors dels ritmes jamaicans al nostre país es retiren.

Però sort, abans de l'adéu definitiu, els calypsos faran una extensa gira que culminarà amb dos concerts a l'Apolo els dies 2 i 4 de gener (atenció perquè les entrades del dia 4 ja estan exhaurides!!).

Des de Viasona ens sentim abandonats de l’escena skatalítica, orfes de rocksteady i reggaedesemparats. No ens sembla bé que es prenguin decisions tan importants de manera unilateral, sense consens ni referèndum. El poble us necessita.

Hem parlat amb ells per transmetre'ls el nostre disgust.

1. Vau ser els primers a introduir els ritmes jamaicans a casa nostra, els impulsors de la germanor catalanoreggera. Ara us retireu... Sou conscients que deixeu aquesta escena coixa?

Bé, no sé si exactament “els primers” però si més no “dels primers”… Després de 30 anys ininterromputs sobre els escenaris hem decidit que era el moment de deixar-ho. Durant tots aquests anys mai hem parat d’assajar, compondre o fer concerts, amb totes les obligacions que això comporta i després de tants anys hi ha part del grup que té altres prioritats i interessos. Per altra banda, estem molt orgullosos d’haver contribuït a forjar una de les escenes skatalítiques més importants d’Europa. Així que encara que faltem nosaltres, teniu una bona pila de grups de ska i reggae per seguir gaudint d’aquests ritmes arreu de Catalunya!!

2. Què hi ha d’allò de “morir amb les botes posades”? No preferiu infartar-vos dalt d’un escenari que a la cua del metge del “seguro”?

Bé, després d’haver tocat sota la pluja, la neu, d’haver viscut un tornado dins d’un envelat o d’haver fet centenars de quilòmetres per carretera sembla que és més probable la segona opció…

3. I ara de què viureu? O és que l’home de “2.300 milions” era un autohomenatge?

La veritat és que el guanyador dels “2300 milions” mai ens van enviar cap “propina” per haver-li dedicat un tema. A part d’això, bona part del grup mai ha deixat de treballar en altres feines fora del grup.

4. Ah, no calla... A la vostra edat ja rebeu pensió, oi?

Encara no però poc falta.

5. Però tal com està el país, ser pensionista no dóna ni per pipes... Potser podríeu fer una mini gira pels geriàtrics de Catalunya? Allà us retrobaríeu amb els vostres fans més antics.

Tot arribarà!!

6. O és que teniu un pla B (o un “Plan 10”)?

El pla B seria que ens toquessin els 2.300 milions (aquesta vegada d’euros però) i emigrar al Carib!!

7. No, ara en serio. Què fareu amb tant temps lliure? No enyorareu fer el cabra a l’escenari?

Bé, hi ha part del grup que seguirà fent el cabra pels escenaris fins que el cos aguanti i d’altres que creuen que 30 anys fent el cabra per l’escenari són molts anys fent el cabra pels escenaris !

8. Heu estat presents a Festes Majors i sales de tot el territori desencaixant malucs a tort i a dret. Teniu algun conveni amb l’Associació de traumatòlegs de Catalunya? Us donen un tant per cent de la seva facturació?

El que hauran d’estudiar els traumatòlegs seran els nostres esquelets després de 30 anys de ska i carretera!!

9. Trenta anys a la carretera donen per molt. Creieu que encara queda algú que no us hagi vist mai? Perquè mira que heu estat pesadets...

No sé, però si hi ha algú que no ens ha vist mai i ho vol fer, que espavili que això s’acaba!!

10. Jo ja no recordo quantes vegades us he vist. No perquè hagi perdut el compte sinó per les alcohòliques condicions en les quals acabava... He dit i fet coses als vostres concerts que no podríeu imaginar... I com jo, molts dels assistents als vostres concerts. Com penseu compensar tants errors comesos per culpa vostra?

Això cadascú amb la seva consciència … I les seves ressaques!

11. Segur que això és un comiat definitiu a la típica estratègia per vendre entrades ara i després anunciar un retrobament que us en faci vendre més? No seríeu els primers...

Tots coneixem grups que s’han acomiadat ja 5 o 6 vegades (i no direm noms) però nosaltres ho diem de veritat ja que hi ha part de grup que es vol retirar del “show business”. Així que el 4 de gener de 2019 s’acaba Dr. Calypso.

12. Heu pensat qui podrien ser uns dignes successos? Ja heu rumiat com fareu el traspàs de poders?

Per sort, en aquest moment l’escena skatalítica catalana és una de les més potents d’Europa (si no la més potent), així que per això no patiu!! Teniu un munt de grups per escollir.

13. Tinc entès que, tot i que els deixeu plantats, el vostre públic ha esgotat les entrades del concert de comiat del dia 4 de gener. Els vostres fans són tontos o que els passa?

Després de tants anys tocant hi ha molta gent per la qual som part de la seva “banda sonora de la vida”, suposo que per això van volar les entrades pel nostre darrer concert.

14. A més, heu obert una segona data el 2 de febrer perquè ningú es quedi fora. Si comencem amb “Aquesta nit” és l'última però anem reprogramant, no acabarem mai...

De moment sembla que amb aquests dos seran els dos últims. Vam haver d’obrir una altra data perquè molta gent s’havia quedat sense entrada pel dia 4 i no ens ho haguessin perdonat!

15. Abans d’aquestes dues dates finals, encara teniu programats un munt de concerts. No és per faltar, però voleu dir que aguantareu? Penseu que teniu una edat...

Aguantar aguantarem però sí que és veritat que les ressaques duren més …

16. Ui! Ara veig que aneu fins i tot a Olot!! Ai com em fareu patir... No us oblideu les pastilles de la pressió, ok? Ho fareu per mi?

Així ho farem!!

Per tal de fer-nos passar la pena, la banda ha elaborat una llista a Spotify de les cançons originals que ells han versionat durant aquests 30 anys:

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Artistes i grups relacionats