Viasona té indexats 4.037 grups, 9.838 àlbums i 74.924 cançons

Sopa de Cabra ha publicat aquesta mitjanit un disc amb els temes en directe del seu últim concert

El disc es titula 'La nit dels Sopa' i es podrà escoltar a les diferents plataformes digitals.

Concert del grup Sopa de Cabra
Concert del grup Sopa de Cabra / Rubén Garsi

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Redacció, ACN

El grup Sopa de Cabra ha publicat aquesta mitjanit passada un nou CD titulat La nit dels Sopa (Promo Arts Music, 2018) que es podrà escoltar a totes les plataformes digitals com ara Spotify, Apple Music o Youtube.

Es tracta d'un recull d'alguns dels temes en directe que el grup va tocar en l'últim concert que va fer al pavelló de Fontajau de Girona el 9 de desembre de l'any passat. El cantant i líder de la banda, Gerard Quintana, ha assegurat que la importància d'aquest disc "no és tan en el repertori, sinó en l'experiència" que va suposar aquell últim concert a la capital gironina.

El líder de la banda, Gerard Quintana, ha destacat que el més important del nou treball "no és tan en el repertori, sinó en l'experiència" que va suposar el concert de comiat a Girona del 9 de desembre de 2017. Segons Quintana, la banda sempre ha donat molta importància als directes i per això al llarg de la trajectòria de Sopa de Cabra compten amb deu àlbums d'estudi i cinc gravats en directes –'La nit dels Sopa' serà el sisè-. El cantant ha destacat que el grup veu els discs en directe com el format "menys manipulable".

A més, Quintana ha apuntat que tot i no ser un format molt tradicional en les bandes pop del país, sí que és recorrent en molts grups de rock internacionals que han servit d'inspiració als gironins. El cantant ha recordat que els Rolling Stones o Pearl Jam publiquen de forma periòdica alguns àlbums dels seus directes.

De tota manera, el guitarrista Josep Thió ha remarcat que la publicació del nou disc "no serà l'inici d'una gira, sinó un retrat" del que va suposar l'última que van fer. Thió ha recordat la nit de Fontajau com un concert "molt emocionant" i per això han volgut apostar per compartir els records d'aquella nit amb tots els seus seguidors.

Tot i que la majoria dels temes que hi ha són del concert de Girona, el grup també ha inclòs algunes cançons que van tocar al concert que van fer a Porreres, Mallorca, el 12 d'agost de 2016. Thió ha destacat que van decidir enregistrar aquell concert perquè el públic de Mallorca "és molt especial per l'estima que ens tenen". Quintana també ha detallat que durant els inicis de la banda, quan tocaven a les illes anava molt bé per "omplir el dipòsit" per tots els ànims que els transmetien.

A La nit dels Sopa es podran sentir alguns dels temes tan coneguts de la banda com ara “L'empordà”, “Si et quedes amb mi” o “Camins”, tot i que també hi han afegit cançons més recents com “Cercles”. En el disc també hi apareixerà la col·laboració que va fer Ramon Mirabet durant la cançó “Podré tornar enrere” en el concert de comiat a Fontajau.

Tot i que el grup en un principi volia publicar-lo tan sols en format virtual, al final han optat per vendre'l també en format físic però sota comanda i a través de la seva pàgina web.

En paral·lel al nou disc que sortirà a partir d'aquesta mitjanit, el grup ja està assajant algunes de les noves creacions que tenen preparades per a un nou àlbum. Els gironins preveuen entrar a la sala de gravacions a partir de l'any que ve per enregistrar el nou disc, tot i que no han pogut donar més detalls de quan sortirà a la llum.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Artistes i grups relacionats