Viasona té indexats 4.037 grups, 9.838 àlbums i 74.924 cançons

Viasona assoleix els 4.000 grups indexats i està a punt d'arribar als 10.000 àlbums i les 75.000 cançons

I segueix creixent! Ara amb la incorporació de Deezer com a canal digital a les fitxes dels artistes

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Maria Fuster

No és cap secret que Viasona és la gran enciclopèdia de la música en català i que no para de créixer. A dia d'avui, ja hem assolit els 4.000 grups i som a punt d'arribar als 10.000 àlbums i 75.000 cançons indexats.

En aquests vuit anys de vida del web, les aportacions de particulars, artistes, grups i discogràfiques, així com una feina constant de recerca i documentació, han fet possible arribar a aquestes xifres.

Però volem seguir creixent, així que per celebrar aquestes fites incorporem Deezer a les fitxes dels grups. Per qui no ho conegui, es tracta d'un canal més per poder escoltar música en streaming, a la manera d'Spotify o Youtube Music. Nascut a França el 2006, disposa de web i aplicació i ofereix música de manera il·limitada mitjançant una subscripció. Com a tret diferencial, l'usuari pot comunicar-se a través de missatges amb tota la comunitat.

Deezer se suma als altres canals digitals que Viasona ja tenia incorporats a cada grup, com YouTube (amb 49.360 indexacions), Spotify (amb 9.985 indexacions), MySpace (amb 1.413 indexacions), Bandcamp (amb 1.001 indexacions) o Soundcloud (amb 311 indexacions).

També tenim un apartat a la informació de cada grup on s'hi poden trobar les diferents xarxes socials. Actualment disposem de 2.390 artistes i bandes usuaris de Facebook, 1.334 de Twitter i 427 d'Instagram. Afegir que cada primer de mes Viasona elabora un rànquing dels artistes que més seguidors tenen a Twitter a partir de les dades que té indexades. Pots veure l'últim llistat, el del mes d'octubre, aquí.

Per últim, el web també presenta una aplicació que permet als usuaris comprar a iTunes i Amazon els àlbums i/o cançons que formen part del catàleg d'aquestes dues plataformes, contribuint així a la promoció i comercialització de la música en català.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.