Viasona té indexats 4.115 grups, 10.114 àlbums i 77.340 cançons

Chloe Phillips, l'americana amb ànima catalana, enamorada de "Barcelona"

La cançó, cantada en català i anglès, es publicarà aquest divendres 5 d'octubre a les plataformes digitals tot i que ja es pot visualitzar el videoclip

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Qui és Chloe Phillips? Doncs una noia americana que Halldór Már va trobar quan feia 'Katalonski', un programa de TV3 que es dedicava a buscar persones de tot el món que sabessin parlar en català. La casualitat va fer que es topés amb ella a la Universitat de Georgetown, a Washington, i que acabessin cantant junts la mítica  Boig per tu de Sau. Així va entrar la jove americana a les llars catalanes per primera vegada.

Però la vinculació de Chloe amb Catalunya ve de lluny. Quan cursava primer de batxillerat va realitzar un intercanvi a l'estranger, i el destí la va portar a casa d'una família catalana a Vilanova i la Geltrú. Allà va aprendre català i castellà, i va quedar enamorada de Catalunya.

Ara torna per presentar-nos "Barcelona" (La Cúpula Music Records, 2018) el seu senzill de debut que va escriure quan tornà d'aquell intercanvi i que publicarà aquest proper divendres 5 d'octubre, tot i que el clip ja es pot veure a YouTube. En ell, la cantant intercala a la perfecció el seu anglès nadiu amb el català.

En paraules seves: "Vaig escriure el tema un cop ja havia tornat als Estats Units, fruit de la nostàlgia que sentia al recordar cada moment viscut, la gent i la cultura que em van acompanyar durant tota la meva estança aquí. No es tracta tan sols de trobar a faltar un lloc, sinó del fet de trobar a faltar també una època que no tornarà, ja que pots tornar al lloc, però no al moment viscut. Això em va inspirar a composar-la amb el piano".

La versió definitiva, produïda per Ramon Hernández (Margarett), s'allunya d'aquesta melancolia inicial del piano i s'acosta als ritmes alegres mediterranis amb l'ukelele com a protagonista. 

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Artistes i grups relacionats