Viasona té indexats 4.078 grups, 9.955 àlbums i 76.051 cançons

La indústria musical catalana va assolir una facturació rècord al 2017 gràcies a la música en viu

El sector discogràfic frena una recessió de cinc anys, però cau un 14% la producció de discos en català

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

ACN

Amb 20.000 concerts, 13 milions d’espectadors i un sector discogràfic que modera la seva crisi, la indústria musical catalana va assolir l’any passat una facturació rècord de 189 milions d’euros. La xifra global és el resultat de la facturació dels principals festivals privats (que els últims deu anys han crescut un 109%) i de les sales de concerts associades de Catalunya, que des del 2008 han augmentat el negoci un 75%. Són xifres de l’Anuari de la Música 2017, editat pel Grup Enderrock i l’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC), que es va presentar aquest dimecres. El diagnòstic de l’informe és que el sector surt de la crisi després de dos anys de bons resultats que l’apropen a la situació "precrisi" de l’any 2003.

L’Anuari constata que el sector discogràfic s’ha reconvertit i ha aconseguit frenar la crisi amb un creixement del 3,7%, passant de 21,6 a 22,4 milions. La nota negativa, la caiguda d’un 14% en la producció de discos en català, que per primer cop en aquest segle trenca una evolució ascendent.

L’informe anual sobre l’estat del sector confirma, a més, l’abisme entre el pes de la música en viu (88%) i el sector discogràfic (12%) en la radiografia actual del sector. La indústria fonogràfica, que l’any 2008 representava un 48% del total, va caure dràsticament amb la crisi i les noves formes de consum digital de música.

La notícia esperançadora és que després de cinc anys encongint-se, i gràcies a un esforç de “reconversió” del sector, la facturació creix un 3,7%, passant de 21,6 a 22,4 milions d’euros, només 9 dels quals provenen de la venda de discos. És a dir, la reconversió ha empès les discogràfiques cap a un model de negoci de "360 graus", on el management d’artistes o la gestió de drets tenen un gran pes. L’altra novetat del darrer any és que per primera vegada la venda digital de música ha superat la física, amb una proporció de 60% i 40% respectivament.

 

 

 

 

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.