Viasona té indexats 4.094 grups, 10.026 àlbums i 76.497 cançons

El Festival Altaveu de Sant Boi arriba el proper setembre reivindicant activament el paper de la música com a eina de denúncia

La 30a edició del certamen comptarà amb la la participació de Maria Arnal i Marcel Bagés, Quimi Portet o Enric Montefusco

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Joan Bernà

El Festival Altaveu de Sant Boi  va desvetllar el passat dijous el contingut de la seva 30a edició, un esdeveniment musical que reivindica el paper de la música com a eina de denúncia i va més enllà de les actuacions en directe. El festival ha configurat una programació complementària molt completa i acollirà conferències, projeccions de documentals musicals -en col·laboració amb el Festival In-Edit-, la fira discogràfica i del llibre musical i les exposicions en espais com la Plaça de l'Ajuntament, Cal Ninyo i Can Massallera.

En quan a les actuacions musicals, en aquesta ocasió el festival presenta un cartell de concerts amb artistes molt diferents entre si que demostraran l'infinit ventall de possibilitats de la veu com la sorprenent cantant francesa Morgan Ji i la seva veu barreja de textures sensuals i salvatges, el malià Vieux Farka Touré que presentarà el seu primer disc en directe amb bases de reggae i funk elèctric  Samba  i la menorquina Anna Ferrer, que presentales cançons carregades d’amor i sensualitat del seu disc Tel·lúria. També passaran pel festival el grup de pop santboià Trau presentant Dones i homes del cap dret, el projecte liderat per Joan Pons El Petit de Cal Eril, que enguany presentaran El disc triangular o Ferran Palau, un artista en estat de gràcia que anirà adefensar el seu recent disc Blanc.

A banda dels concerts enguany el programa presenta una nova proposta de producció pròpia de l'Ajuntament de Sant Boi amb la participació de músics creadors locals i foranis que treballaran en un projecte comú de posada en valor de La Veu. Es tracta de l’espectacle multidisciplinar ‘Alça la veu’ i comptarà amb la Dolo Beltrán com a mestra de cerimònies i la participació de Maria Arnal & Marcel Bagés, Quimi Portet, Enric Montefusco o Rupert Ordorika, entre d'altres.

Així és com l’organització de l'esdeveniment ha volgut retre un homenatge especial a la veu, com a vehicle d’emocions i com a element fonamental per a les relacions humanes, ja que al llarg de tot aquest recorregut ella ha estat la protagonista imprescindible d'aquesta festa de la música que acull Sant Boi de Llobregat.

A més, durant l’esdeveniment s’entregaran de nou els Premis Altaveu de la música catalana, que des de 1989 reconeixen el treball d’artistes, entitats i iniciatives que de manera destacada que any a any contribueixen a l’enriquiment del panorama musical català. Com a novetat, aquest any s’incorpora un nou guardó que premiarà aquelles veus que se serveixen de la lletra de les cançons per comunicar, denunciar o expressar un missatge, i recordar així el sentit fundacional del festival: la cançó d’autor i de protesta.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.