Viasona té indexats 4.331 grups, 10.735 àlbums i 82.298 cançons

La Nova Cançó serà la protagonista del tret de sortida del Correllengua 2018

Els actes se celebraran els dies 28, 29 i 30 de juny a diferents espais del barri de Sants de Barcelona

Quico Pi de la Serra i Maria del Mar Bonet
Quico Pi de la Serra i Maria del Mar Bonet

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

La Nova Cançó no necessita presentació. És, hi ha estat, un símbol de la recuperació del patrimoni nacional i la banda sonora d'una generació.
És per això que ha estat el tema al voltant del qual giraran els actes que donen el tret de sortida de la vint-i-dosena edició del Correllengua que se celebraran els dies 28, 29 i 30 de juny a diferents espais del barri de Sants de Barcelona.

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (la CAL), organitzadora d'aquesta mobilització per la llengua i la cultura des de 1996, pretén reivindicar el patrimoni cultural de Catalunya i fomentar l'ús del català en tots els àmbits, a més d'una clara voluntat de promoure l'ús oral d'aquest idioma entre les generacions més joves. Aquests objectius encaixen perfectament amb la filosofia de la Nova Cançó, un moviment musical, social i polític que va néixer de la necessitat de reivindicar una identitat nacional i cultural en un context marcat per la repressió, la censura i la manca de llibertat.

Els actes comptaran amb una programació plena d'activitats per a tots els públics. El dijous 28 de juny, a la sala d'actes de la Lleialtat Santsenca, es farà la presentació oficial del Correllengua 2018 amb una taula rodona que portarà per títol "La nova cançó, símbol de la recuperació nacional col·lectiva". L'endemà divendres 29 de juny, tots els que s'acostin a la Sala de Plens del Districte de Sants podran gaudir d'un recital poeticomusical dedicat a la Nova Cançó i del lliurament de premis de la 10a edició del Concurs de Cartells del Correllengua.

El dissabte 30 de juny El Parc de l'Espanya Industrial acollirà l'acte central ple de propostes gratuites que inclouran exposicions, fira d'entitats del barri de Sants, una xocolatada, espectacles infantils, un dinar de germanor, entre moltes altres activitats.
A partir de les 18h començarà un recital d'homenatge a la Nova Cançó a càrrec de cantautors de l'escena musical com Núria Feliu i Francesc Mir, Les Kol·lontai, Cesk Freixas i Quico Pi de la Serra.

Com ja és habitual, el Correllengua compta amb el suport d'entitats referents del país que ajuden a multiplicar-ne l'impacte. Enguany compta amb la complicitat del Festival Barnasants, la revista Enderrock i artistes i músics del panorama musical català, així com amb periodistes especialitzats en el moviment de la Nova Cançó, que participen activament amb el projecte.
A més, es continuaran potenciant les activitats del Correllengua a les escoles i instituts de secundària amb la clara voluntat de donar a conèixer la Nova Cançó als infants i joves estudiants. Els materials preparats per escoles es poden trobar al web del Correllengua.

Totes les activitats són gratuïtes i es pot consultar la programació detallada al web de la CAL.

 


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.