Viasona té indexats 4.078 grups, 9.949 àlbums i 76.005 cançons

El canal de televisió À Punt estrena un programa dedicat a la música feta a terres valencianes

‘L’Estudi’ s’emet cada dimarts i té com a objectiu apropar al gran públic el patrimoni musical del territori

Presentadors de L'Estudi - Mireia Pérez i Vicent Colonques
Presentadors de L'Estudi - Mireia Pérez i Vicent Colonques

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Si hi ha una retret recorrent per part dels professionals de la cultura als mitjans de comunicació generalistes aquest és el poc espai, físic on temporal, que dediquen a aquesta secció. L’actualitat política, que sol marcar l’agenda informativa, i una àmplia oferta de programació esportiva solen ser les protagonistes mediàtiques indiscutibles.

Si el món cultural en general té poca visibilitat a la premsa, no cal ni dir quan es parla d’una manifestació artística en concret, com ara la música. Els programes dedicats a aquest subgènere són com els amics, es poden contar amb els dits d’una mà i encara en sobren.

Doncs bé, sembla que À Punt, la televisió pública valenciana, ha escoltat aquesta reclamació històrica i cada dimarts, des del 12 de juny, emet un nou espai que porta per nom L’Estudi dedicat a la música feta al País Valencià.

Cada programa compta amb dos artistes amb trajectòries i estils diferents. Per començar, cada un farà una versió d’un tema de l’altre i després versionaran junts una cançó coneguda.

Una iniciativa que peten fer valdre tot un patrimoni creatiu que moltes vegades queda invisibilitzat i donar-li un altaveu perquè el públic valencià pugui conèixer de manera directa la quantitat de talent musical que hi ha al seu territori.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.