Viasona té indexats 4.233 grups, 10.485 àlbums i 80.633 cançons

‘Fes-te Meridiana’, el concert multitudinari que posa punt final a la campanya ‘El català, llengua comuna’

Durant la tarda i la nit del 19 de maig hi actuaran grups com Mishima, Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), La iaia, Mazoni, Koers i Ruc'n'Roll i s’hi faran activitats i tallers.

Grup Mishima
Grup Mishima / Alberto Polo

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

La Plataforma per la Llengua és l’ONG encarregada de programar ‘Fes-te Meridiana’ l’acte que tanca la campanya ‘El català, llengua comuna’. L’organització fa temps que treballa en aquest barri desplegant lel Pla d’Actuació Lingüística Integral, que ha permès dinamitzar diversos públics en l’ús de la llengua catalana.

L’acte, que s’engloba dins la Festa Major del districte de Nou Barris, es farà a l’antic camp de futbol del barri i serà gratuït. Hi participaran grups com Mishima, Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), La Iaia, Mazoni, Koers i Ruc'n'Roll. També s’hi podran trobar activitats infantils i tallers, així com una mostra d’un gran nombre d’entitats veïnals i associacions que volen donar suport a la iniciativa.

El barri

Ciutat Meridiana és un barri de classe treballadora, allunyat del centre barceloní, on hi viuen famílies vingudes d'arreu i on el català està lluny de ser la llengua vehicular. És per això que a Plataforma per la Llengua vol concloure la seva campanya ‘El català, llengua comuna' aquí, organitzant un concert popular i d'entrada lliure que vol demostrar que amb la complicitat del teixit associatiu i veïnal del territori i del districte de Nou Barris, es pot normalitzar lingüísticament qualsevol espai o barri del país.

La campanya

La llengua és, a més d’un tret distintiu d’un país, un element de cohesió social. Històricament, Catalunya ha apostat sempre per la preservació del català i ara, davant els indicis que l’ús social de la llengua està perdent posicions, l’ONG Plataforma per la Llengua ha posat en marxa una campanya de comunicació i sensibilització per tal de fer valdre l’ús del català. A la seva pàgina web s poden veure una sèrie de vídeos amb entrevistes a diferents personatges públics que no van tenir el català com a primera llengua però que l’han adoptat i ara el comparteixen i n’impulsen l’ús, com ara l’expresident de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, la periodista Lídia Heredia, el cantant Santi Balmes o l’actriu Clara Segura.

La fi d’aquesta campanya coincideix amb el 25è aniversari de l’ONG que, amb més de 16.000 socis, ja porta un quart de segle reivindicat, promovent i defensant la llengua catalana.

Horaris

De 17 a 18 h - Activitats infantils i mostra d’entitats

De 18 a 19 h - Ruc’n’Roll amb la col·laboració de Vozes

De 19.15 h a 20.30 h - Mazoni

De 20.45 a 22 h - La iaia

22.15 a 23.30 h - Koers

23.45 a 01.15 h - Mishima

01.30 a 03.00 h - Joan Garriga (La troba Kung-Fú)

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.