Viasona té indexats 4.043 grups, 9.854 àlbums i 75.066 cançons

YouTube facilita la informació musical dels seus vídeos

La plataforma inclourà una nova secció, inclosa dins la descripció del vídeo, amb la informació de la música que es pot sentir durant la reproducció

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

La plataforma per compartir vídeos més famosa del món acaba de llençar una nova opció dins de la descripció del vídeo, anomenada “música dins aquest vídeo”, que oferirà tota la informació relativa al o als temes musicals que hi hagi inclosos a la gravació. Per accedir-hi, només s’haurà de desplegar l’opció “mostrar més” que hi ha sota de cada vídeo i desplegar la secció de descripció per navegar fins a aquesta nova opció.

D’aquesta manera, si l’usuari vol saber a qui pertany la música que acaba de sentir trobarà en aquesta secció totes les dades: artistes, compositors, editors, segells discogràfics així com un enllaç al vídeo oficial de la cançó o al canal oficial de l’artista, si aquests estan disponibles.

Aquesta nova secció estarà disponible en més de 500 milions de vídeos, tan aquelles cançons pujades directament als canals dels artistes com aquells continguts que tinguin música gravada al seu interior, com tutorials o gravacions de vloggers.

Per tal de reconèixer la cançó i poder editar a informació correcte, YouTube contrastarà els vídeos en una base de dades d’arxius al mateix moment que són pujats, així podrà reconèixer la cançó i incloure les dades correctes a aquesta nova cançó.

Aquesta tecnologia Content ID es la mateixa utilitzada pels propietaris de drets d’autor per identificar les seves composicions inclosos en els vídeos pujats a YouTube.

Tot i així, encara quedaran milers de milions de vídeos sense crèdits i YouTube necessitarà aliar-se amb els segells discogràfics editors per tal de garantir que tots els creadors siguin acreditats “de la manera més completa i precisa possible”.

Els casos més complicats seran els d’aquells artistes que no formen part d'una signatura discogràfica o no tenen l'ús de Content ID, que hauran de dirigir-se directament a la persona responsable de la publicació del vídeo i demanar que es publiquin els crèdits de la seva música.

Aquesta nova implementació, no sols dóna un millor servei a l’usuari, sinó que dóna una solució al problema al qual han hagut de lidiar moltes plataformes d’streaming i ajuda a omplir el buit informatiu que hi havia fins ara.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.