Viasona té indexats 4.043 grups, 9.854 àlbums i 75.066 cançons

XXV Fira Internacional del Disc de Barcelona, una cita imprescindible per a tots els melòmans

L’esdeveniment tindrà lloc els dies 11, 12 i 13 de maig a l'Estació del Nord de Barcelona

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Des d’aquest divendres i fins diumenge, l’Estació del Nord de Barcelona s’omplirà de música. Expositors de països de tot el món, com Estats Units, Canadà, França, Anglaterra, entre d'altres, portaran el seu millor material i oferiran les rareses més exclusives a tots aquells col·leccionistes i aficionats que s'apropin a la Fira Internacional del disc de Barcelona.

La novetat d'enguany la protagonitza l'exposició de la banda de thrash Metal americà Metallica, una gran mostra de peces del col·leccionista català Jordi Armengol. El visitant també podrà acostar-se a l'stand dedicat al conjunt barcelonès Los Mustang, on hi trobarà, a més de discos i tota mena d'objectes del grup, al mateix Santi Carulla, líder de la banda, que signarà el material a tot aquell que ho desitgi.

La Fira compleix ja 25 edicions i és un certament consolidat. Des de l'organització tenen clar el perquè de l'èxit:  “La presència dels expositors internacionals és un atractiu molt important que fa que molta gent de tot Catalunya es desplaci aquest cap de setmana per assistir-hi. A la gent li agrada tocar, veure el producte, xerrar de música amb la gent i gaudir d'una agradable jornada”.

I a més, el disc físic és un format en alça. La venda de música enregistrada segueix pujant, especialment en suport vinil. L'any 2017 va pujar un 10% i a hores d'ara el volum de negoci està en la mateixa proporció del que es venia en els anys 90, convivint amb normalitat amb la música en streaming.

Això contrasta amb el tancament d'algunes fàbriques de cd's. Grans cadenes com Best Buy han anunciat recentment que estan retirant la seva oferta, tant en línia com a les seves botigues locals, després de la
caiguda d'un 18% de les seves vendes i Sony ja ha anunciat que ja no els tornarà a fabricar. “És un  fet que ens ha sorprès a tots. Molts expositors tenen cd a la Fira Internacional i tot i que el format majoritari és el vinil el cd segueix tenint el seu públic. Almenys fins ara pràcticament tots els llançaments tenen el seu tiratge en cd. No sabem que passarà encara que auguro que no desapareixerà tan fàcilment. Qui sap si en el futur fins i tot pugui tornar a ressorgir amb força com el vinil”, declara l'organització.

la Fira romandrà oberta el divendres 11 de 15h a 21h, el dissabte 12 de 10h a 21 i el diumenge 13 de 10h a 19h. L'entrada tindrà un cost de 6€.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.