Viasona té indexats 4.043 grups, 9.854 àlbums i 75.066 cançons

Estrenem web i iniciem nova etapa

Volem celebrar l’èxit d’audiència amb una renovació integral del web que millora i amplia el servei ofert als nostres lectors

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Viasona és el digital líder de la música en català. Els més de 185.000 usuaris únics i les més de 500.000 pàgines vistes al mes - segons dades d’OJD - el converteixen en el web líder i ho volem celebrar amb una renovació total per poder oferir més serveis i millors a tots els nostres seguidors.

Viasona va néixer com un projecte inèdit el 08 de setembre de 2010 amb l’objectiu de recopilar tota la música en català, ordenar-la, catalogar-la, i presentar-la de manera lliure i gratuïta a internet.

El que va arrencar com un projecte lingüístic que treballava per un indexat total de cançons en llengua catalana, amplia ara horitzons gràcies a l’èxit de visites aconseguit durant els seus vuit anys de vida. Així doncs, el nou web compta amb una secció de ‘Revista‘, on s’ofereixen continguts de l’actualitat musical catalana per tal de donar un servei més global. L’objectiu és convertir Viasona en un referent comunicatiu del sector on la part d’”Enciclopèdia” es vincula amb les notícies i a la inversa, aportant una visió global a l’usuari que pot consultar les fitxes d’un grup i les seves notícies en un sol espai digital.

Els continguts ja existents d’”Enciclopèdia” també han estat modificats per tal de fer més fàcil l’accés a tota la informació de la pàgina. Aquests canvis inclouen: Una millora en l'”Enciclopèdia” i en la manera d'accedir als continguts per tal que la cerca sigui més efectiva i permeti vincular informacions relacionades; una actualització dels formularis a disposició dels usuaris per tal de que puguin facilitar l’enviament d’informació (grup, disc, lletra) de manera més còmoda i efectiva; una ampliació dels llistats d’informació (municipis, comarques, discogràfiques) i una millora de la presentació de les categories que ja existien (alfabètic, històric, etc.); una nova categoria d’”àlbums compartits”; un enllaç directe amb Viquipèdia per tal d’obtenir les biografies dels músics i les bandes; i moltes altres novetats.

També s’ha renovat el logo de Viasona i tota la imatge gràfica en general, apostant per un disseny modern, clar i funcional.

El nou projecte del web s’ha finançat gràcies a la resposta de 146 mecenes que van col·laborar en la proposta de renovació impulsada a la plataforma de microfinançament totSuma. Sense ells, aquest projecte no hagués estat possible.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.