Viasona té indexats 3.909 grups, 9.375 àlbums i 69.840 cançons

Petits Camaleons: Petit gran festival

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Petits Camaleons és una autèntica joia en el calendari de festivals catalans que se celebra els dies 30 de setembre i 1 i 2 d'octubre a l'Auditori de Sant Cugat del Vallès. Una iniciativa pionera en què s'aposta seriosament per acostar la música als nens i nenes de 0 a 12 anys. I ho fa d'una manera molt acurada, adaptant l'estructura, serveis i cartell d'un gran esdeveniment musical a les necessitats dels més petits. Un cartell eclèctic, amb caps de cartell potents i noms emergents molt prometedors, a l'alçada d'un gran festival, on s'ofereixen concerts curts de 30 minuts, a un nivell de decibels òptims, i òbviament, tot programat a uns horaris adequats, a més d'unes activitats paral·leles -rodes de premsa dels artistes, signatura de discos, jocs, exposicions i bandes pedagògiques- i serveis -zones de lleure i descans, restauració i botigues- pensats per a què l'estada no es faci gens feixuga.

La màgia de Petits Camaleons és la seva autenticitat, la capacitat que han tingut per imaginar-se i fer realitat aquesta posada en escena familiar de què seria un gran festival musical, sense que en aquesta translació hi hagi elements que grinyolin, ans al contrari, tot rutlla i flueix. És a més un esdeveniment molt amable, amb una organització conscienciada i entregada al tipus de públic que es dirigeix, uns artistes que han decidit matinar i abaixar volum per oferir una versió inèdita del seu directe i uns pares que porten als seus fills de festivals i en molts casos, viuen l'experiència de compartir els grups que els hi agrada a una de les parts. Els nens i nenes ballen, canten, s'emocionen, s'ho passen bé i se sorprenen en escoltar i veure dalt d'un escenari els intèrprets les cançons que els hi agraden, sobretot, quan es fixen amb els instruments que porten i com toquen. Per la seva banda, els grups que participen per primer cop a Petits Camaleons, si tenien algun dubte de la reacció del públic, cauen completament rendits des de la rebuda que els hi dispensen, i volen repetir.

En un país on l'ensenyament musical està precaritzat i tant deixat de banda per les diferents administracions públiques, iniciatives com Petits Camaleons haurien de tenir un reconeixement estratègic per la tasca que fan d'acostar la música en directe als nens des de ben petits, fidelitzant un públic que va de concerts i despertar vocacions artístiques.

El cartell d'aquest 2016 és exemplar de la bona feina que fan:

Divendres 30 de setembre: Sopa de Cabra (concert d'inauguració)

Dissabte 1 d'octubre: Sopa de Cabra, Obeses, Tornem a Sauamb Pep Sala, Gossos, Sense Sal, Quartet Mèlt, Carles Belda, Bremen, La Soul Machine, Sybarites, Heavy per a xics, Karaokes Band Kids, Enric Verdaguer, Alba Llibre,XY, Joan Queralt, Jamaikids, Pantaleó i Concert per a nadons

Diumenge 2 d'octubre: Quimi Portet, Ramon Mirabet, Macaco, The Penguins, Animal, Oques Grasses, Miquel del Roig, Muchacho y Los Sobrinos, I Want U Back, Hora de Joglar, Showarma i Els Falafels, Karaokes Band Kids, Nico Roig, Quart Primera,Caetaneando, Pau Alabajos, Oriol Cors, Veil i Concert per a nadons

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.