Viasona té indexats 4.233 grups, 10.487 àlbums i 80.643 cançons

Festival Pingüí. El Woodstock de les Terres de l'Ebre

Cartell del Festival Pingüí 2016
Cartell del Festival Pingüí 2016

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

El calendari musical al Principat marca l'agost com el mes dels festivals a les localitats costaneres, especialment a la Costa Brava, i de les Festes majors d'Estiu, amb el 15 com a dia amb més proliferació de concerts patronals. Enmig d'aquesta realitat incontestable, aquest mateix dissabte dia 6, en sentit contrari a on es desenvolupa tota l'activitat festivalera del cap de setmana, hi trobem isolat el Festival Pingüí de Flix, autodenominat el Woodstock de les Terres de l'Ebre. Un autèntic iceberg situat en una comarca com la Ribera d'Ebre poc propensa als festivals musicals, amb el permís del Sirga, un certamen internacional de música contemporània i tradicional.

El Pingüí és una proposta jove que ha superat la prova de foc de la primera edició tot just l'any passat. Un festival nou, que encara no crida massa l'atenció a escala mediàtica, però que s'està guanyant el seu dret a viure amb un cartell que pretén recollir una mostra de què s'està coent a l'escena independent nacional. Una iniciativa aixecada per gent que es nota que té el cul pelat d'assistir a concerts, i que dintre d'unes possibilitats modestes, i sobretot, amb moltes ganes i voluntat, ha bastit un festival amb cara ulls, d'una escala humana, on artistes i públic estan a tocar i formen una gran pinya. Una festa per amics on s'hi respira un ambient fraternal i en el que les bandes participants són unes grans còmplices i estan implicades en ajudar a tirar endavant amb aquesta iniciativa i que se'n puguin fer moltes edicions més.

El cartell del primer any amb Vàlius, The Saurs, Parlament, Beach Beach, Xarim Aresté i Me and The Bees, unit segurament a la poca oferta de concerts de la zona, va propiciar un gran èxit de públic que va sorprendre les expectatives de la mateixa organització,l'Associació de Músics de Flix. Amb aquest excel·lent regust, han plantejat una segona edició del Festival Pingüí amb una al·lineació a l'alçada de l'anterior: Biscuit, Da Souza, Yumi Yumi Hip Hop,Los Bengala, Twin Drama, Vàlius, VLIVM i els dj's Gent Normal, Koalas en el Árbol, Jose y Yo, La Nova Escena i Los Morenos de Mallorca. Concerts sense pausa, des del migdia a la piscina local, fins a la matinada al pavelló municipal, i a un preu imbatible, 10 euros. Zona d'acampada des del dia anterior, el divendres 5, fins al diumenge 7, i serveis bàsics com dutxes i lavabos, i com a gran novetat, comptarà amb la presència de food trucks.

El Pingüí és un excel·lent model a imitar per a tots aquells col·lectius, amb pocs recursos i moltes ganes, que vulguin tirar endavant amb un festival. Un format possible, modest, sense massa pretensions, però executat amb professionalitat i passió i que compta amb el favor del territori, el públic i l'escena.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.