Viasona té indexats 4.195 grups, 10.339 àlbums i 79.406 cançons

Què passa a Manresa?

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Ja us ho avancem des del començament. Coses bones, molt bones en l'àmbit musical. De manera immediata, aquesta setmana centrarà l'interès del sector amb una Fira de música puntera, la Mediterrània. Pol d'atracció de professionals i amb un cartell d'artístic vinculat a les sonoritats d'arrel no només d'aquí, sinó de tot el món, presentant primers noms com Txarango, La Troba Kung-Fú, La Iaia i Macedònia en versió Cobla o Aspencat, consagrats com El Pont d'Arcalís, Eduard Iniesta o Toni Xuclà i noves realitats com Guillem Roma, Projecte Mut, The Missing Leech.

Manresa té molts fills cèlebres en el camp musical. Manel Camp, Santi Arisa, Salva Racero de Lax'n'Busto, Gossos, Dept. i els desapareguts Plouen (que recentment va perdre un dels seus components, el trompetista Xevi Blanque) i Sapo...

També comptava amb un estudi de gravació mític, Kay, capitanejat per Joan Cayuela, per on hi han passat grans noms de la música catalana per a facturar títols històrics. Gossos, Roger Mas, MiNE!,Dept., Llibert Fortuny, Quim Vila i així fins a completar una llarga llista en més de 20 anys de trajectòria abans de plegar l'any passat.

Un altre motor manresà és el segell i agència de management Propaganda pel Fet!, agitadors necessaris del panorama musical dels Països Catalans. El seu catàleg, que enguany ha complert la majoria d'edat, des d'aquell llunyà primer llançament de Cap oportunitat d'Opció K-95, ha estat clau per a la renovació de l'escena nacional amb propostes com Feliu Ventura, KOP, At Versaris, Xerramequ Tiquis Miquis, Pirat's Sound Sistema i per sobre de tot, Obrint Pas. Una empresa musical que no renúncia al futur apostant per noms a seguir com Zoo, Auxili i Ítaca Band.

La capital del Bages presenta un envejable ecosistema de sales i bucs d'assaig necessaris per a nodrir la creativitat de les agrupacions locals, atraure bandes de fora de la població, i sobretot, educar i fomentar la passió per la música dels vilatans. Stroika, el Sielu, Voilà, La Peixera, Silenci, Vermell i Ca la Samsona.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.