Viasona té indexats 4.094 grups, 10.029 àlbums i 76.518 cançons

La cançó en valencià. Crònica d'unes arrels i una lluita

Es publica l'estudi més exhastiu sobre la música valenciana

Ovidi Montllor
Ovidi Montllor

Segueix-nos a Facebook per estar al corrent de les últimes novetats

Així ho certifica un volum de més de 500 pàgines, testimoni d'aquesta riquesa i lluita: La cançó en valencià. Dels repertoris tradicionals als gèneres moderns (Acadèmia Valenciana de la Llengua). És una obra emocionant que destil·la passió i amor per unes cançons, uns discos i uns artistes que han donat sentit a la música que es fa D'Oriola a Vinaròs. Un estudi de més de dues dècades de treball avalat pel prestigiós musicòleg i crític Josep Vicent Frechina. Un home apreciat pels músics, referent per periodistes, que coordinada la revista de música i cultura popular Caramella, a més de presidir de l'Associació de Tradició i Música (Tramús) i estar darrere d'un dels millors blogs musicals en català, La caseta del plater.

El llibre parla de passat, present i futur. Hi surt tothom. S'analitzen amb profunditat els principals grups i es conclou amb una barreja d'optimisme i denúncia, que en un moment on la música valenciana compta amb tantes propostes, diversificades i de qualitat, i una producció discogràfica constant, topa amb el silenci institucional i mediàtic.

Frechina ha indexat tota la producció en català del País Valencià. Les xifres són engrescadores. En mig segle, prop de 500 grups i cantants han bastit una discoteca amb més d'un miler de referències. En aquest capítol ha comptat amb la col·laboració de Francesc Estrela, que està preparant un nou portal, www.laveudunpoble.org, on s'anirà actualitzant aquest llistat d'artistes i discos.

La cançó en valencià. Dels repertoris tradicionals als gèneres moderns se suma a la biblioteca de títols essencials sobre la música en català on hi figura el magnífic Diccionari de la cançó. Dels Setze Jutges al Rock Català (Enciclopèdia Catalana), del músic Miquel Pujadó o el reveladorEls 60 canten en català(Pagès editors), del col·leccionista Fermí Puig.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.