Viasona té indexats 4.382 grups, 10.777 àlbums i 82.769 cançons

Zoo

ZOO és un col·lectiu musical valencià nascut el 2014 a Gandia que se centra entre el rap, el hip-hop, el rock i ska però també mescla ritmes electrònics. Les lletres de les cançons tracten qüestions polítiques i socials d'actualitat.

El grup naix l'any 2014 de la mà de Panxo (Toni Sánchez), exmembre d'Orxata Sound System i de Sophy Zoo, grup de rap en castellà en actiu des de 2008. Va viure els primers anys a Oriola i després va passar la major part de la seua vida a Gandia.Tempestes vénen del sud va ser el seu primer disc, que contenia «Estiu», el single que va eixir a la primavera d'aquell mateix any i va obtenir al voltant de milió i mig de reproduccions en poc de temps.

L'any 2014 el grup musical ZOO (abans conegut com a Sophy ZOO) va revolucionar les xarxes socials d'àmbit valencià amb la seua primera cançó i videoclip: «Estiu». El vídeo a Youtube va tenir un gran èxit de reproduccions en molt poc temps i a finals d'aquell mateix any van publicar el seu primer àlbum, Tempestes vénen del sud. A partir d'aleshores van començar a participar en concerts per tot el País Valencià i Catalunya, arribant a esgotar entrades. L'any 2015 van ser els caps de cartell del festival Feslloch, el més important de la música en valencià.

Tres anys després del primer disc, el 24 de març de 2017, ZOO va publicar un nou àlbum: Raval. El nom es referia al raval de la història, la perifèria que acull els marginats socials però que sovint ha estat el bressol d'expressions artístiques que s'acabarien popularitzant.

Artistes i grups relacionats