Viasona té indexats 4.233 grups, 10.487 àlbums i 80.643 cançons

Toni Giménez

Toni Giménez i Fajardo, conegut artísticament com a Toni Giménez (Barcelona, 5 d'octubre del 1959), és cantant-animador per a públic infantil i familiar, cantant folk per a adults, músic i compositor des del 1977. És també doctor en pedagogia.

Va començar a cantar professionalment el 1977, i l'any 1980 formà part del col·lectiu Els cinc dits d'una mà, juntament amb Xesco Boix, Noè Rivas, Àngel Daban i Lluís Maria Panyella.

En Toni utilitza la cançó com un recurs didàctic per a educar; el mitjà és la música, la diana és l'ésser humà. Ha tingut sempre molt interès per les cançons de contingut de valors (cançons com Drogues, no!, Amor de balenes, L'arbre generós, Reciclem, La sopa de pedres, En Joan no volia jugar). Ha traduït i adaptat moltes cançons del folk nord-americà i ha escrit cançons d'animació molt conegudes (Saludem amb la mà, Frega't les mans, Tipi, tipi, tap)

Té més de 200 obres publicades: 142 discos i 66 llibres i cançoners.

Ha realitzat 4.000 actuacions, té més de 850 vídeos al Youtube, ha impartit 400 cursets de cançons i la seva didàctica.

Ha escrit desenes i desenes d'articles (que trobareu a la seva pàgina web) sobre diferents disciplines: educació, filosofia (consulteu la seva columna Fa pensar del periòdic El Nas de Cardedeu), folklore (consulteu la seva columna Ve de lluny del periòdic El Nas de Cardedeu), musicoteràpia i sobre personatges concrets com Bruce Lee o Groucho Marx.

És professor de la tècnica fingerpicking de guitarra i de la tècnica frailing de banjo de 5 cordes.

És un gran fan dels cantants John Denver, Yves Duteil, Angelo Branduardi, Doc Watson,  Peter, Paul & Mary, Pete Seeger, Simon & Garfunkel, Loreena McKennitt, Joaquín Díaz, dels grups catalans de cançó Esquirols, Falsterbo 3 i La Trinca, del guitarrista Marcel Dadi, dels violinistes Mark O’Connor i Stephane Grapelli, del pianista Scott Joplin, dels cantants infantils Steve Waring, Cathy Fink & Marcy Marxer, Raffi, François Imbert & Françoise Moreau, i de tot el que és música folk, old-time i bluegrass.

És l'autor de la famosa cançó El monstre de Banyoles.

Artistes i grups relacionats

Àlbums

URL curta