Viasona té indexats 4.233 grups, 10.487 àlbums i 80.643 cançons

Rapsodes

Rapsodes va ser un col·lectiu musical valencià nascut el 2002 que mescla diferents estils com el hip-hop, la música electrònica o el jazz. Les lletres tenen un fort component de crítica social combinades amb altres més divertides, humanes i íntimes.

Rapsodes van començar el seu camí musical en la localitat de Llíria, d'on s'inspiraren en moltes de les lletres. El grup va presentar el seu primer àlbum, Contes per versos en la sala Loco de València. Aquest àlbum es considera un disc fundacional. El 2007 va rebre el Premi Ovidi Montllor «grup revelació» i l'any següent el primer premi del Circuit de la Música en Valencià, i el premi a la millor lletra dels Ovidi Montllor de 2009.

En aquesta mateixa sala Loco es va acomiadar el gener de l'any 2014 amb el disc Pessics i Pessigolles. Amb la marxa d'Andreu Laguarda a l'Amèrica del Sud es tancava la trajectòria del grup, pioner al País Valencià en l’ús del valencià en el hip-hop. Respecte a aquesta última qüestió el grup va dir que «veuen el present del hip-hop valencià (i no només en valencià) amb esperança, presa d’una ebullició que no era tan palpable, perquè el rap és una música que, vaja on vaja, tindrà acceptació en més o menys mesura, tot i que és clar que, per a nosaltres, acaba de nàixer i que no està al nivell de les grans estreles del rap espanyol».

Artistes i grups relacionats

URL curta