Viasona té indexats 4.233 grups, 10.487 àlbums i 80.643 cançons

Quimi Portet

Joaquim Portet Serdà, més conegut com a Quimi Portet (Vic, 20 d'octubre de 1957), és un músic i cantautor català, cofundador d'El Último de la Fila juntament amb Manolo García i autor de deu discos en solitari.

Abans d'El Última de la Fila, grup amb el qual va assolir l'èxit, havia format part com a guitarrista i compositor dels grups Kul de Mandril, Los Burros i Los Rápidos.

L'any 1998 s'anuncià la dissolució de El Último de la Fila, tres anys després de publicar l'últim disc, "La rebelión de los hombres rana". Des d'aleshores ha publicat nou discos en solitari, als quals cal sumar "Persones estranyes", del 1987. Cal destacar també la seva faceta de productor; a més d'encarregar-se de la producció de la majoria dels discos de El Último de la Fila, ha produït entre altres àlbums d'Albert Pla, Gerard Quintana, Paul Fuster i, sobretot, Adrià Puntí.

El seu estil musical és variat i les seves lletres són d'un surrealisme i d'una irreverència comparables a altres cantautors catalans com Pau Riba, Jaume Sisa, Albert Pla, Joan Miquel Oliver o Adrià Puntí.

Ha fet alguna col·laboració esporàdica amb algun programa de televisió com Caçadors de paraules (TV3). Cal destacar la relació divertida i regular que manté amb els fans en els concerts i, anteriorment, per mitjà del blog que tenia a la seva pàgina web oficial, els escrits del qual van convertir-se en llibre el 2007: Diari d'un astre intercomarcal (editorial Comanegra).

Artistes i grups relacionats