Viasona té indexats 4.233 grups, 10.487 àlbums i 80.642 cançons

Ossifar

Ossifar va ser un grup de música pop mallorquí, molt popular a mitjans dels anys 90 gràcies a unes lletres de to irònic i una música festiva. Amb una base pop, hi mesclaven rock, bolero o techno (entre molts d'altres estils). Així mateix, els cantants no paraven d'imitar accents, fer veuotes, o de mesclar mallorquí i castellà, tot fent-ne befa.

Tot va començar el 1989, llançant un disc que, un any després, va fer furor entre els mallorquins, i aquí va començar realment Ossifar, fent concerts en directe, improvisant, segons ells, a les revetlles de les festes d'estius dels diferents pobles de l'illa. El nom és agafat de l'empresa homònima de neteja de pous negres, i es pot comprovar la semblança amb les seves lletres barroeres. Durant els anys 90 van tenir un èxit sense precedents en el panorama musical mallorquí. Després varen començar a fer discs, amb l'ajuda de Blau, la seva discogràfica, a la qual li varen dedicar una cançó ("En Blau", a A pixar i a jeure, el 1997).

Finalment, el darrer disc d'estudi, A pixar i a jeure, ja era un anunci de la desfeta del grup. Segons Lluís Arboledes i Llàtzer Méndez, Ossifar els començava a no dir res. En canvi, Biel Mesquida, l'ànima del grup, músic de tota la vida, no veia la fi tan a prop. Així i tot, va acabar del tot Ossifar quan, el 2003, Biel Mesquida va morir d'un accident de moto a les corbes de Sóller. L'estiu de 2008, però, va sorgir un grup anomenat Ossifar Revival, totalment independent al grup original, que va fer una petita gira pels pobles de Mallorca, tot recordant com ho feien els seus mestres, i recordant totes les cançons del grup, fent reviure l'esperit d'Ossifar.

Artistes i grups relacionats

URL curta