Viasona té indexats 4.209 grups, 10.372 àlbums i 79.698 cançons

Lídia Pujol

Lídia López Pujol (Barcelona, octubre del 1968), més coneguda amb el nom artístic de Lídia Pujol, és una cantautora en llengua catalana i castellana. Destaca per la interpretació de cançons populars catalanes i dels seus temes originals.

Lídia Pujol es va formar al Taller de Músics on va estudiar cant amb Xavier Garriga i Errol Woisky. Posteriorment va continuar al Col·legi del Teatre amb Ramon Llimox. Durant la dècada dels 90 del segle XX, va formar duet amb la cantautora Sílvia Comes, publicant dos treballs: Sílvia Comes & Lídia Pujol (Picap, 1998) i Al entierro de una hoja van dos caracoles (Picap, 2000).

L'any 2003 publica Iaie, on interpreta cançons basades en poemes de Jacques Prévert i Federico García Lorca, a més de temes tradicionals de la cultura jiddisch i una cançó celta, "Mná Na Héirann".

Quatre anys més tard, el 2007, es publica el seu segon disc en solitari, Els amants de Lilith, produït per Josep Roig Boada a Temps Record. L'àlbum va ser nomenada dins de les 20 millors produccions discogràfiques del Womex a l’any 2008. És un disc en directe, enregistrat el 30 de maig del 2007 a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya. Hi trobem música popular d'arreu dels Països Catalans on les dones són les protagonistes: dones ultratjades, dones que estimen fins a la mort, dones poderoses i dones dèbils. També hi ha un tema, «El somiatruites», amb música i lletra d'Albert Pla.

Durant els anys 2007 i 2008 presenta l'espectacle Palau i Fabre, 90 anys, on ret homenatge a Josep Palau i Fabre. El 2011 inicia el seu espectacle La cerimònia de la llum, les peces del qual, d'origen medieval, són recollides el 2014 al seu tercer disc en solidari Mariam Matrem. Part d'aquest mateiral i d'altres es recupera el 2014 a l'espectacle Iter iluminis.

Ha col·laborat amb artistes ben diversos: Allen Ginsberg, Mayte Martín, Miquel Poveda, Gerard Quintana, Dani Nel·lo, Roser Pujol, Lluís Llach, Jackson Browne. Ha participat en el disc col·lectiu "Terregada, cinc veus i un repertori sagnant" (2004), que es va presentar al Festival Tradicionàrius.