Viasona té indexats 4.233 grups, 10.488 àlbums i 80.643 cançons

Ix!

IX! és un grup de música pop independent cantat en català, amb influència sonora pròpia de la música anglosaxona. Fou format l'any 2007 pels músics David Mullor, Eduard González, Albert Freixas, Raúl Márquez, Aitor Chartos i Marc Ferrando, residents a Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Cadaqués.

Van debutar l'any 2008 amb un disc anomenat Autòmat Infinit i que fou publicat per Hexatylic Records. El primer senzill -la cançó Ràdio- els va apropar als mitjans de comunicació i fou sintonia de dos programes de Catalunya Ràdio: Els Matins de Catalunya Ràdio el 2008 i Som Així el 2009.

Durant l'any 2009 van compondre i enregistrar la banda sonora original de la pel·lícula Estació de l'Oblit, una coproducció de Canónigo Films i Televisió de Catalunya dirigida per Christian Molina i Sandra Serna, que fou estrenada als cinemes el mes de juny de 2010.

Al mateix temps, una secció de músics del grup van crear el segell discogràfic Gat Records que fou l'encarregat d'editar el segon disc L'Ingenu és Lliure -amb col·laboracions a la veu com la de Josep Puntí que va arribar al mercat durant el mes de febrer de 2010, i que fou presentat a la sala Luz de Gas en el marc del 21 Festival de la Guitarra de Barcelona.

Actualment el grup està format pels músics David Mullor, Eduard González, Albert Freixas, Aitor Chartos i el teclista d'origen sabadellenc Eduard Farrés Farré.

El nom del grup prové d'una interjecció típica i popular usada en el dialecte cadaquesenc.

Artistes i grups relacionats

URL curta