Viasona té indexats 4.233 grups, 10.486 àlbums i 80.634 cançons

Feliu Ventura

Feliu Ventura (Xàtiva, 1976) és un cantautor valencià.

Inicialment influenciat per Raimon, ha evolucionat cap a un so pop rock acústic on gaudeixen de gran importància i elaboració les lletres de les cançons. Darrerament, compta amb la col·laboració habitual del seu guitarrista Borja Penalba, del grup Obrint Pas i de Lluís Llach. Feliu Ventura és fill del cronista oficial de Xàtiva Agustí Ventura.

La trajectòria de Feliu Ventura comença amb la publicació l'any 1996 de la seua primera maqueta en format casset. Després de fer rodar les seues primeres cançons arreu del territori, l'any 2000 publica el CD Estels de tela amb una millor qualitat de so i un concepte musical més definit. Però tot just és un camí encetat en la construcció d'una veu pròpia. Tot i això aconseguirà el cinquè millor disc de cançó de la revista Enderrock i una de les cançons incloses «estadi Xile» serà la tercera classificada en el X Festival Internacional de Todas las Artes Víctor Jara de Xile. Després de dos anys de preparació, perfeccionant lletres i triant sons, Produït per Borja Penalba, apareix l'any 2003 el CD Barricades de paper amb la discogràfica Propaganda Pel Fet. El 2005 enceta una gira de col·laboració amb Lluís Llach que es materialitzarà en la publicació del disc en directe Que no s'apague la llum. El 2006 acaba amb la publicació d‘Alfabets de Futur.

El cantautor de Xàtiva ha sigut aclamat pels lectors de la revista Enderrock, i ha guanyat tots els premis en la categoria de Cançó d'autor. Millor Artista, Millor Disc per Alfabets de Futur; Millor Cançó, amb Alacant -per interior-; i Millor Concert, pel concert de l'Auditori de Barcelona, on va presentar el disc.

L´octubre del 2011 Feliu Ventura publicà el seu disc " Música i lletra" amb 11 cançons noves escrites i musicades per ell, amb la col.laboració de Borja Penalba en la música de dues cançons del disc. El 2013 i amb motiu de la celebració del seu vintè aniversari com a cantautor publicà " Vers l´infinit. 20 anys en directe " una recopilació amb moltes de les seves millors cançons. Seguint amb la celebració del seus vint anys sobre l´escenari, publicà l´any 2014 el disc "Referents" en el que trobem versions en català de cançons de Daniel Viglietti, de Víctor Jara o de Silvio Rodriguez a més de versions d´altres "referents" de Feliu Ventura i de una recopilació de cançons seves.

L'estiu de 2015 va actuar per primera vegada en molt de temps al seu poble natal , degut al canvi de govern en les eleccions municipals de 2015, després de 20 anys de govern del Partit Popular.

La tardor de 2015 publica la seva primera novel·la: Com un record d'infantesa. El 2018 publicà "Sessions Ferotges" conjuntament amb Xerramequ i Els Aborigens.


Artistes i grups relacionats

Propers concerts

 • Borja Penalba

  Feliu Ventura

  • Cafè Slàvia, Les Borges Blanques
  • Gratuït
 • Feliu Ventura

  • Ateneu Teatre, Sant Celoni
  • 10€
  Comprar entrades
 • Fira Trovam:

  Feliu Ventura

  Mara Aranda

  • Teatre Principal , Castelló de la Plana
  • De 8.50 a 17€
  Comprar entrades