Viasona té indexats 4.233 grups, 10.488 àlbums i 80.643 cançons

Comediants

Els Comediants és una companyia de teatre catalana formada el 19 de novembre de 1971 a l'escola de teatre independent de Barcelona. Es considera un dels màxims representants del teatre de carrer, amb membres provinents de diferents disciplines i espectacles de creació col·lectiva, lligats a la recuperació del ritual i a l'exaltació del fet comunitari i participatiu. La seva estètica es caracteritza per unir tradicions festives populars (titelles, ombres xinesques, capgrossos, gegants) amb una imatgeria mediterrània (sol, lluna, astres, dimonis) de colors vius i lluminosos. Van ser impulsors de la primera Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega. El 1996 van rebre la Creu de Sant Jordi.

Des del principi, van apostar per l'estil de teatre avantguardista que es feia a l'estranger, basat en experiències creatives col·lectives sense text ni directors, en contrast amb el teatre clàssic que es feia a Espanya. Inicialment, assajaven a la sala Villarroel Teatre i, més tard, els seus espectacles són concebuts a la cúpula geodèsica de La Vinya, masia situada a Canet de Mar, i han estat representants als cinc continents, des de Buenos Aires fins a Tòquio, passant per Nova York, Pequín, Madrid o París, amb actuacions tant en grans ciutats com en petits pobles. En els darrers 30 anys han concebut una gran varietat d'espectacles, tant d'inspiració pròpia com per encàrrec. Sovint han simultaniejat la representació de diferents muntatges, tenint-ne més d'un en cartellera diverses vegades.

També han realitzat programes per a la televisió, començant pel programa infantil Terra d'escudella als anys setanta, que els va dur a la popularitat més enllà del teatre. Han interpretat el film Karnabal (1985), de Carles Mira, i han acompanyat la Companyia Elèctrica Dharma en alguns dels seus concerts, com en la primera edició del Festival Canet Rock. El muntatge que van concebre per a la cerimònia de clausura dels jocs Olímpics de Barcelona de 1992 va causar un gran impacte per la seva espectacularitat i originalitat.

URL curta