Viasona té indexats 4.331 grups, 10.736 àlbums i 82.308 cançons

Carles Ribot

Carles Ribot és un músic, cantautor i productor musical empordanès.

Ribot es dóna a conèixer l'any 2010 en concerts a diferents demarcacions del territori català, primer com a músic, col·laborant en diferents projectes, i més endavant amb projecte propi s'enlaira en solitari. Vergesdosmiladéu és el seu primer treball amb distribució al mercat. Un disc arriscat, personal i complet, el seu primer àlbum en català amb una barreja de pop folk i pinzellades d'electrònica.

A diferència del primer; "Mussara", que explora les "sonoritats paranormals" descobertes en aquest poble abandonat del Baix Camp, on "de nit se senten misteriosos renills de cavall", i que va tenir oportunitat d'escoltar durant l'any que ha estat vivint a la zona". A Mussara, ens trobem amb un disc conceptual més madur, amb un nivell semblant d'experimentació que l'anterior, però que apunta cap a un vessant més Folk-rock conservant l'esperit creatiu, transgressor i arriscat del primer. De fet, Ribot toca tot el que sona a Mussara: "Guitarres acústiques i elèctriques, bateries, veus i anades d'olla", s'especifica en els crèdits. El ressò d'aquest disc arriba fins als Estats Units a la ràdio Public Radio International PRI's The World, en una entrevista amb Carles Ribot per parlar de La Mussara. Un treball eclèctic amb un estil musical innovador i sense complexos.

Ribot segueix la seva particular lírica en el tercer disc "Activitats Extraescolars" amb lletres carregades de vitalitat, sentiment, poesia, nostàlgia, tot fent-se preguntes sobre el que no entén; tota una declaració d'intencions. Després de l'aprenentatge amb els anteriors treballs, amb gires que l'han portat a recórrer diferents punts del territori català, completa una trilogia que marca una evolució musical tot seguint el seu univers propi, amb energia i intensitat a flor de pell, tot buscant sempre anar més enllà amb les cançons. Un pas més en aquest tercer disc, on el cantautor interpreta tots els papers de l'auca, des de la composició i interpretació de les cançons i lletres fins a la producció musical o el disseny gràfic. Amb aquest disc el músic clou la trilogia del seu aprenentatge sonor, una trilogia d'aprenentatge constant en què cada disc ha estat un esglaó més cap a la màxima llibertat creativa, la del “fes-t'ho tu mateix”. Un disseny en què destaca la tireta adhesiva amb el seu nom que ha anat enganxant, un per un, a cada CD. Hi ha també tota una declaració d'intencions (Només vull fer cançons) que lliga amb el tema de fons del disc: "Viure amb la música, en comptes de viure de la música". Ha col·laborat en directe amb Adrià Puntí, Mazoni, Pau Riba, Esperit!. També apareix al disc debut d'Affoniks "botómonocromàtic" i en el disc "Gràcia" d'Anita Miltoff. El músic gironí, fuig de dogmes, introduint noves maneres de treballar en la música i també en el camp visual; roda, realitza i edita ell mateix les seqüències dels seus videoclips, compon, grava i es produeix ell mateix els treballs discogràfics, etc. El músic també s'ha mogut fora de Catalunya amb el seu projecte d'electrònica experimental Transgress. A part de Transgress, Ribot també és l'Ocell Volador, un projecte on defensa la llibertat creativa i l'espontaneïtat a ritme d'una sola bateria i els seus múltiples recursos. Tal com ell bé explica; tant l'un com l'altre formen part del seu Allò; les seves pulsions més primàries, concepte que explica Sigmund Freud a la Psicoanàlisi; Jo, superjò i allò.

A la xarxa també apareixen mostres d'altres vessants de la seva vida, com a actor secundari "Artista al descobert", que mostra les seves petites aparicions a sèries de TV3, pel·lícules o publicitat.